Положинський присвятив пісню 15-річному патріоту з Харкова

Положинський присвятив пісню 15-річному патріоту з Харкова
Олександр Положинський

Співак і музикант з Луцька Олександр Положинський написав пісню «Несподівано», присвячену 15-річному патріоту Данилові Дідіку, який загинув 2015 року під час теракту у Харкові.

Запис пісні він оприлюднив на своїй сторінці у ютубі.

Як розповів Положинський, музичний твір створений у рамках проєкту «Так працює пам'ять», у якому українськи артисти, музиканти, гурти присвячують Данилові свої пісні.

«Руслан Горовий та Ірина Кравченко з Харкова неодноразово запрошували мене долучитися до проєкту, та я все не міг. Не хотілося робити абияк, не хотілося робити нещиро – все чекав, коли з'явиться саме та пісня, визріла і виплекана, чесна, болюча, справжня.

Влітку 2020 року така пісня прийшла. Я тоді готувався до першого спільного концерту з трьома прекрасними талановитими дівчатами – Валерією, Мартою та Марією. В тому концерті не мало бути нових пісень – ми просто робили нове аранжування моїм вже давно існуючим пісням з репертуару «Тартака», «Був'є» та «Ол.Ів.'Є».

Коли з'явилася пісня «Несподівано», я запропонував дівчатам виконати її на нашому концерті, а згодом і записати. Дівчата мене підтримали, допогли написати музику і зробити аранжування», – розповів Олександр Положинський.

Музику до пісні написали Олександр Положинський, Валерія Паляруш, Марта Ковальчук, Марія Сорокіна. Слова – Олександр Положинський.

Редагування – Павла Вольвача. Звукозапис, зведення, мастеринг – Олексія Мазура – MART Sound | MOLA music.

Читати також: «Мені було п'ять». Положинський згадав, як відкривали пам'ятник Лесі Українці у Луцьку

Довідково
Данило Дідік народився у Харкові 2015 року.
2002 року його родина переїхала до Ганноверу в Німеччину, однак за три роки через бажання сина жити в Україні повернулася до Харкова.
Окрім навчання, хлопець займався плаванням, вільною боротьбою, дзюдо, самбо, грав у дитячій футбольній команді харківського «Металіста».
Як учасник фанатського та патріотичного руху в Харкові виступав на захист єдності та незалежності України після початку агресії Росії проти України 2014 року, брав участь у всіх акціях за цілісність України.
22 лютого 2015 року, в річницю перемоги Революції гідності, у Харкові проходила хода на підтримку єдності України, в якій брав участь Данило. Хода почалася біля Палацу спорту, активісти вишикувалися в колону та рушили в напрямку майдану Свободи, однак встигли пройти лише 100 метрів, коли пролунав вибух.
Хлопець ішов попереду колони, перебував поблизу епіцентру вибуху й отримав тяжку черепно-мозкову травму. Травма призвела до коми.
Наступного дня, 23 лютого 2015 року, так і не отямившись, Данило помер. Тоді від вибуху міни, закладеної проросійськими терористами, загинули ще троє учасників ходи: Микола Мельничук (18 років), Вадим Рибальченко (37 років), Ігор Толмачов (52 роки).

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кінооператор «Вогнем і мечем» про садибу на Ярощука, 12 у Луцьку: «Хотів показати ці пам’ятки сину»
Наступна новина У Волинському національному університеті навчатимуть дизайнерів
Останні новини
Схожі новини