Польща підтримує розвиток сучасних плантацій малини на Волині

Польща підтримує розвиток сучасних плантацій малини на Волині

Товариство Інтеграція Європа – Схід із Кельце та Волинська обласна громадська організація «Фонд місцевого розвитку» із Луцька розпочали реалізацію проекту «Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив».

Проект отримав фінансову підтримку від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської допомоги в галузі розвитку. Ця ініціатива є результатом діяльності партнерів із Кельце та Луцька за підтримки Генерального Консульства РП у Луцьку.

Метою проекту є розвиток підприємництва серед сільського населення Волині у сфері садівництва та городництва за допомогою створення першого Садівничо-городницького кооперативу в Західній Україні за сучасними польськими стандартами якості виробництва й управління.

Ця мета буде досягнута за допомогою трансферу найкращого досвіду зі Свентокшиського і Люблінського воєводств, а також створення зразків господарств з вирощування малини.

Варто додати, що цей проект є продовженням розпочатої в 2017 році діяльності, яка здійснювалася за підтримки Генерального Консульства РП у Луцьку в рамках програми Польська допомога. В організації минулорічних заходів також брали участь Фонд «Вектор соціальної ініціативи» (Україна) та Фонд «Європейська академія самоврядування» (Польща).

Підтримка у формі тренінгів та послуг дорадників, яка була надана польськими експертами понад 50 українським фермерам, ветеранам АТО і внутрішньо переміщеним особам, дозволила розробити конкретну концепцію створення на Волині в 2018 новітніх, екологічних плантацій малини на основі польських стандартів.

Польська сторона, яка є головним ініціатором проекту і стратегічним донором запланованої діяльності, зацікавлена в довготерміновій співпраці з майбутнім Кооперативом.

Польські партнери передадуть українцям понад 70 000 саджанців найкращих сортів малини, екологічні засоби охорони рослин і технічне обладнання, а також нададуть комплексну експертну підтримку для створення плантацій.

До кінця року будуть паралельно опрацьовуватися стратегічні документи, необхідні для створення Західноукраїнського садівничо-городницького кооперативу, до якого додатково будуть запрошені Об’єднані територіальні громади, українські експерти та аграрні школи із Волинської області.

Залучення освітніх закладів до співпраці - це додаткова ініціатива Генерального Консульства РП у Луцьку.

Про конкретну діяльність в найближчому часі розмовляли організатори проекту в березні під час зустрічі в Луцьку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ОТГ на Волині обрала законний шлях до розширення меж. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Що робили волинські рятувальники у нічному клубі
Останні новини
Схожі новини