«Польський Джеймс Бонд» та «Вовкулака»: у Луцьку пройдуть Дні польського кіно

«Польський Джеймс Бонд» та «Вовкулака»: у Луцьку пройдуть Дні польського кіно
Кадр із фільму «Вовкулака»

У Луцьку протягом 25–29 жовтня триватимуть ХІV Дні польського кіно.

Дні польського кіно – це проєкт Польського інституту в Києві. Традиційно у програмі представляють найцікавіший доробок польського кінематографу останніх двох років. Про це пише Monitor Wolynski.

У Луцьку представлять п’ять повнометражних польських стрічок, які вже здобули нагороди на престижних міжнародних фестивалях.

Глядачі зможуть переглянути шпигунський трилер «Кур’єр» Владислава Пасіковського (2019 р.), психологічну комедію «7 почуттів» Марека Котерського (2018 р.), трилер із елементами жахів «Вовкулака» Адріана Панека (2018 р.), анімаційну драму «Ще день життя» Дам’яна Ненова та Рауля Де Ла Фуенте (2018 р.), а також психологічну драму «Як пес з кішкою» Януша Кондратюка (2018 р.).

«Кур’єр» Владислава Пасіковського (2019 р.)

Від виконання місії однієї людини залежала доля Польщі і Другої світової війни. Переслідуваний усіма ворожими шпигунами, посеред ночі перевезений із готелю "Савой" до Жабна, він зустрічає людей, які назавжди змінюють його життя.

«Нашою метою було розповісти сенсаційну, але життєву історію, яку, мабуть, не придумали б сценаристи «Джеймса Бонда». Розповісти її при цьому у найсучасніший спосіб, використовуючи досягнення нового стилю пригодницьких та сенсаційних стрічок», – зазначив Владислав Пасіковський.

«7 почуттів» Марека Котерського (2018 р.)

Страх, гнів, смуток, радість, огида, ревнощі, сором. Адась Мяучинський повертається до часів свого дитинства, коли – як і у більшості з нас – він мав проблеми з визначенням емоцій, які переживав. Задля психологічного поліпшення свого дорослого життя, він вирішує повернутися до того, як виявляється, не зовсім безтурботного періоду, і навчитися переживати сім основних почуттів. Ця надзвичайно непередбачувана подорож у минуле рясніє низкою комічних ситуацій, але також несе в собі силу емоцій та роздумів.

«Вовкулака» Адріана Панека (2018 р.)

Група дітей, звільнених з концтабору, які вже давно втратили сенс життя, голодні опиняються у занедбаному домі у лісі. Вони пройшли крізь пекло, але справжній жах тільки починався.

«Ще день життя» Дам’яна Ненова та Рауля Де Ла Фуенте (2018 р.)

Це захоплива історія тримісячної подорожі відомого польського журналіста до Анголи, спустошеної війною, у якій лінії фронту зміщуються, як калейдоскоп, з дня на день.

«Як пес з кішкою» Януша Кондратюка (2018 р.)

Автобіографічне, сповнене іронічного гумору бачення нетипової родини, з її конфліктами та суперництвом, не позбавлене зворушливих моментів і справжньої близькості.

Де подивитися?

Покази відбуватимуться в кінотеатрі «Multiplex». Розклад сеансів уже доступний на сайті кінокомплексу.

Квитки можна придбати в касі кінотеатру. Ціна – 50 гривень.

Партнером заходу є Генеральне консульство Республіки Польщі в Луцьку.

Читати також: Корисні івенти у Луцьку на тиждень. ДУМАЙТЕ

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Комік Сивохо отримав посаду в РНБО
Наступна новина У врожаї волинської компанії знайшли нову небезпечну хворобу
Останні новини
Схожі новини