Понад 20 тисяч волинян щепилися від COVID-19. Найбільше – вакциною Covishield

Понад 20 тисяч волинян щепилися від COVID-19. Найбільше – вакциною Covishield
Фото ілюстративне

Станом на 11 травня на Волині щепили 20 516 жителів. З них 4 956 – медпрацівники.

Вакцинацію проводять у 58-ми пунктах, – інформують в облдержадміністрації.

Всього на Волинь доставили чотири види вакцини. Дві з них використали повністю:

  • вакциною Covishield щепили 14 193 осіб;
  • вакциною CoronaVac – 1 343 волинян;
  • вакциною Pfizer – 1 170 осіб;
  • вакциною Astra Zeneca (Південна Корея) – 3810 людей.

Вакцинація від COVID-19 розпочалася на Волині 25 лютого. Тоді в область доставили 14 200 доз вакцини Covishield/AstraZeneca.

14 квітня розпочали вакцинацію препаратом CoronaVac. Вона призначена для маломобільних груп населення та вчителів, які залучені до проведення ЗНО, а також працівників поліції. Усього область отримала 2080 доз.

17 квітня на Волині почали щеплювати населення вакциною Pfizer/BioNTech, отримавши для цього 1170 доз. Вакцинацію провели людям, які перебувають в інтернатних закладах, будинках для людей похилого віку та їх працівникам. Останню дозу з цієї партії використали 30 квітня.

З 28 квітня 2021 року на Волині проводять щеплення вакциною Astra Zeneca виробництва Південна Корея, якої до області надійшло 7700 доз. Вона призначена для повторного щеплення волинян, які отримали перше щеплення препаратом AstraZeneca (Covishield) та громадянам, старшим за 65 років.

Для вакцинації населення вакциною Covishield/AstraZeneca та CoronaVac в області сформовано 9 мобільних бригад, щеплення вакциною Pfizer наразі проводить одна мобільна бригада. В ОДА кажуть, що планують підготувати ще п'ять бригад.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні – 4 538 нових хворих на коронавірус. Одужало – 19 766
Наступна новина У Луцьку святкуватимуть День Європи. Перелік заходів
Останні новини
Схожі новини