Попереду кілька надзвичайно важких тижнів, – Резніков

Попереду кілька надзвичайно важких тижнів, – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков закликав українців готуватися до кількох важких тижнів бойових дій через підготовку масштабного наступу російських військ на Донбасі.

Про це інформує Українська правда.

"Попереду – кілька надзвичайно важких тижнів. Практична реалізація домовленостей, навчання і логістика потребують певного часу. А Росія накопичила сили для масштабного наступу на сході України вже зараз.

Допомога Україні буде зростати, але найближчими днями буде потрібна уся наша стійкість і надзвичайна єдність.

Ворог вже усвідомлює свою стратегічну поразку, але все одно намагатиметься завдати нам якнайбільшого болю. На жаль, до перемоги ми ще втрачатимемо наших воїнів. Ще будуть руйнування і болючі жертви.

Ми маємо витримати. І ми витримаємо!

Заради тих, хто боровся за вільну Україну у різні епохи. Заради захисників Маріуполя, Харкова, Ізюма, Рубіжного, Сум, Чернігова та героїв з інших міст, які виграли і продовжують вигравати для України час. Заради майбутніх поколінь.

Ми звільнимо нашу землю. Ми повернемо наших людей.

Україна переможе! Тепер у цьому впевнені не тільки ми", – зазначив Резніков.

Міністр розповів, що міністри оборони країн-партнерів України під час зустрічі на військовій базі США у Рамштайні в Німеччині висловили цілковиту підтримку щодо збільшення кількості та якості військової допомоги України.

За словами Резнікова, готовність партнерів постачати більше сучасного озброєння, яке має калібри та характеристики країн-членів НАТО свідчить про переконання Заходу в незворотності перемоги України над Росією.

Зокрема, західні партнери вже розпочали постачання артилерії калібру 155 мм, яка є основним калібром артилерії армій країн-членів Північноатлантичного альянсу. У майбутньому це забезпечить повну взаємосумісність та можливість злагодженої дії між ЗСУ та арміями країн-членів Альянсу.

Крім того, Резніков розповів, що під час тренування українських військових інструкторами з країн-членів НАТО, українці з першого разу влучили в ціль з нових зразків артилерії та навіть порадили, як покращити систему управління. За словами міністра, це справило відповідне враження на партнерів України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький пологовий будинок отримав нове обладнання для порятунку немовлят
Наступна новина Лікар з Маріуполя, який переїхав у Володимир, розповів про пережиті жахіття
Останні новини
Схожі новини