Луцький пологовий будинок отримав нове обладнання для порятунку немовлят

Луцький пологовий будинок отримав нове обладнання для порятунку немовлят

Луцький пологовий будинок отримав транспортний інкубатор для новонароджених з кисневим обладнанням та транспортним респіратором. Він призначений для безпечного перевезення діток, що потребують термінової медичної допомоги, а також для їх транспортування з одного відділення (операційної, пологової) до іншого.

Про це у фейсбуці повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Новий інкубатор забезпечує комфортний температурний режим та надійний захист малят від зовнішніх чинників. Важливо, що він обладнаний респіратором та системою подачі кисню. За допомогою цього можна регулювати значення тиску під час вдиху та видиху, підтримувати постійне та рівномірне насиченням киснем новонароджених.

Апарат придбали для комунальної установи за кошти із бюджету Луцької міської територіальної громади. Його вартість — 386 800 гривень.

«Протягом року в стінах Луцького клінічного пологового будинку народжується майже 2000 немовлят. 10% з них потребують додаткової вузькопрофільної неонатальної допомоги, в чому дуже посприяє новий транспортний інкубатор. Сподіваємося — це збереже життя та здоров’я майбутніх маленьких лучан», – зазначив мер.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Два дитячі садки Володимир-Волинської громади відновлюють роботу
Наступна новина Попереду кілька надзвичайно важких тижнів, – Резніков
Останні новини
Схожі новини