Попкорн, мультик і таймлапс: луцькі журналісти пожартували над ЖК «Струмочок»

Попкорн, мультик і таймлапс: луцькі журналісти пожартували над ЖК «Струмочок»

В мережі з’явилося жартівливе відео - «таймлапс» із будівельного майданчика житлового комплексу «Струмочок», покликане нагадати популярний мультфільм «Ну постривай!».

Автори відео – луцькі журналісти Анатолій Котлюк і Павло Березюк.

Довідково. Таймлапс (від англ. Time-lapse) – відеозйомка зі зниженою частотою кадрів. Застосовується для прискореного відтворення відносно повільних процесів. При демонстрації відео з нормальною швидкістю проекції виникає ефект прискорення руху – ілюзія більшої швидкості процесів, що відбуваються.

«Струмочок» і «Ну постривай!»

«Все почалося з того, що Павло Березюк вирішив спробувати познімати відео в режимі «таймлапс». Запропонували цю річ Будівельній компанії «Інвестор», в якій завжди відкриті для нових форм візуалізації. Там погодилися» - розповів Анатолій Котлюк.

«Павло майже 8 годин ходив з камерою буд майданчиком. Я ж думав: яку музику вибрати для ролика? Бо ж музика - другий за важливістю елемент. Часом треба переслухати десятки композицій, аби підібрати ту, яка ляже ідеально. І пригадався один з випусків мультфільму «Ну, постривай», де вовк полює за зайцем на будівництві» - каже журналіст.

«Порізав ролики так, що вони максимально влучно лягли на музику. Наприклад, там де вступає бас-гітара, щоб вмикався новий ролик, де барабани - інший, де міняється мелодія – вмикається новий, і так далі. Вийшло просто бомбезно, на мою думку» - вважає Анатолій Котлюк.

 

Фінальний варіант таймлапсу вийшов з іншою мелодією, але й цю Котлюк вирішив оприлюднити.

«Ролик настільки запав нам з Павлом Березюком у душу, що ми не можемо його не показати» - напівжартома прокоментував ролик автор

«Як на мене, це класне відео))) Веселе)))) І  дитинство згадати можна» - схвалив ролик очільник Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

Звідки взялася мелодія?

Усі, хто бачив мультфільм «Ну постривай!», називають цю мелодію «На будівництві» (задайте у Google «ну постривай будівництво» - переконаєтеся).

Мелодія використана у 10 випуску  суперпопулярного радянського мультсеріалу, в епізоді з забиванням палів. Мультфільм був знятий у 1976 році.

 

Насправді ця мелодія ніякого зв’язку з будівництвом не має.

Це – інструментальна п’єса «Попкорн», написана у 1969 році, один з перших зразків музики у стилі «сінтіпоп» (музика, створена на електронному синтезаторі). Людям, які пам’ятають телебачення радянських часів, вона може бути ще відома як заставка телепрограми «Спортлото»

Автор - німецько-американський композитор Гершон Кінгслі.

Варіант композиції, використаний у мультфільмі виконує група «Elektrik Cokernut».

Загалом мелодія стала всесвітнім хітом. Ось тут можна послухати близько сотні варіантів аранжування цієї мелодії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Спіть мало, ходіть багато». Поради від тревел-блогера Вадима Войтика. Лекція у Луцьку
Наступна новина «Скарг немає»: активісти перевірили скандальні «смердючі» поля у Луцьку
Останні новини
Схожі новини