Попри впровадження безвізу, лише 6% лучан відвідали Європу

Попри впровадження безвізу, лише 6% лучан відвідали Європу

За останні п’ять років лише 6% лучан виїжджали за межі свого міста до Європи і тільки 8% відпочивали в Туреччині чи Єгипті.

Про це говорять результатиопитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг» від імені Міжнародного республіканського інституту, – пише 0332.

У цих містах найвищій процент людей, які за останні п’ять років не покидали своїх домівок.

Серед опитаних лучан - 70% не виїжджали до Європи жодного разу за останні п'ять років, 22% - були там один чи кілька разів, а 6% лучан - бувають у Європі часто.

В країни СНД - 83% не їздили жодного разу за 5 років, 13% - були один чи кілька разів, а 2% - бувають часто. Щодо виїздів у інші регіони України, лучани більш мобільні - 32% - не їздили жодного разу за останні 5 років, 35% - були один чи кілька разів, та 32% - були в інших регіонах України багато разів.

Найвищій відсоток людей, які часто подорожують живе у Тернополі – 35%. Також опитування показало, що в середньому від 66% до 96% мешканців різних українських міст за останні роки не відпочивали навіть у таких популярних для туристів країнах, як Єгипет, Туреччина чи Болгарія.

Нагадаємо, згідно цього ж опитування, Луцьк посів другу сходинку в Україні за рівнем комфортності.

Це щорічне дослідження забезпечує розширений погляд на ставлення громадян до місцевого самоврядування і муніципальних послуг.

Опитування було проведено у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 000 респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 64,8%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укрзалізниця» призначила на Великдень додатковий потяг Київ-Ковель
Наступна новина У США продаж вінілових платівок приніс більше прибутку, ніж СD-диски
Останні новини
Схожі новини