Поради журналістки Тетяни Грішиної, як почати бігати в понеділок і не закінчити у вівторок

Поради журналістки Тетяни Грішиної, як почати бігати в понеділок і не закінчити у вівторок

Лучанка, журналістка і спортсменка «в задоволення» Тетяна Грішина розповіла «Як почати бігати в понеділок і не закінчити у вівторок».

Зустріч відбулась 9 березня і зібрала декілька десятків лучан. Спершу Тетяна поділилася власною історією й розповіла про те, що ненавиділа фізкультуру в школі, зокрема біг, і уникала вправ як тільки могла.

Почала бігати, коли вже була студенткою просто для того, щоб зняти стрес. Коли ж «чорна смуга» закінчилась припинила, лише інколи повертаючись до цього заняття. Регулярно тренуватися вона почала лише з липня минулого року, не зважаючи ні на погоду, ні на власний настрій.

Перше, що потрібно зробити перед першим забігом, вважає Тетяна, це купити хороші бігові кросівки, виспатись і взяти з собою хороший настрій.

Корисний лайфхак: «Якщо вам хочеться когось побити, покалічити і покричати, не робіть цього. Краще вийдіть і побігайте».

Важливою проблемою для кожного, хто починає бігати спортсменка називає думку, що «біг - це не для мене».

Вона виділяє 10 основних помилок, чому вона може з'явитись:

1. Переїдання.

2. Неправильний одяг (надто теплий) Лайфхак: «перед пробіжкою варто подивитися на термометр, додати 10°С і лише тоді одягатись».

3. Не треба починати зі спринту, краще спершу розігріти організм.

4. Бігти з закритим ротом.

5. Постійно бігати на біговій доріжці в спортзалі.

6. Бігати далеко від свого дому.

7. Бігти марафон без підготовки.

 8. Тренуватися з підвищеною температурою.

9. Бути «прив'язаним» до гаджетів.

10. Недостатньо розминатися.

Окрім цього вона розповіла про речі, які змушують продовжувати займатися спортом. Варто знайти свою мотивацію, наприклад: побитися об заклад, зареєструватися на забіг, знайти друга «2по кросівках» або робити це заради лайків.

Не малу роль грає й зацікавленість, котра з часом може зникати і, яку завжди потрібно поповнювати. Таня Грішина рекомендує шукати нові маршрути, займатися вправами, які виробляють гарний біг, знайти бігового тренера.

Але найголовнішу роль відіграє, вважає вона, дисципліна. Потрібно скласти план, готувати одяг звечора, не відкладати на потім, візуалізувати свою мету, правильно їсти і спати й розуміти, що після завжди має бути краще, ніж до.

Окрім цього, вона наголосила на тому, що декому таки варто бути обережним з бігом. Мова йде про людей, в яких були травми, які страждають від проблем з серцем і зайвої ваги.

Текст та фото: Юлія КНИШ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Контрабандний рекорд: на Волині виявили найбільшу партію цигарок у цьому році
Наступна новина Нічна погоня у Рівному: п’яний водій розтрощив поліцейське авто. ФОТО
Останні новини
Схожі новини