Порошенко розповів про особливості воєнного стану в Україні

Порошенко розповів про особливості воєнного стану в Україні
Петро Порошенко (фото: Униан)

Президент України Петро Порошенко запевнив, що його повноваження у зв’язку з введенням воєнного стану в деяких областях країни не розширяться. 

Про це він повідомив в інтерв'ю українським телеканалам 27 листопада, – передає РБК-Україна.

Нагадаємо, воєнний стан вводиться в десяти областях України: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській

«Військові адміністрації не будуть створюватися. Будуть створюватися тільки штаби оборони для організації та підготовки територіальної оборони: перевірки резерву, перевірки можливостей із мобілізації, перевірки технічного стану. Буде передислокована частина військ і висунута на кордон для того, щоб відразу ж організувати ефективний захист», - пояснив Порошенко.

Він також запевнив, що повноваження президента не будуть розширені в зв'язку з введенням воєнного стану.

«Щодо обмеження конституційних прав і свобод. Позиція перша - повноваження не розширюються. Президент має виняткові конституційні повноваженння оборони країни в рамках статті 106 Конституції... Це пряма конституційна відповідальність президента, який повинен захистити країну», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада 26 листопада прийняла закон про затвердження указу президента про введення воєнного стану в Україні. Рішення підтримали 276 народних депутатів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині шукають поліцейських: назвали вакансії та зарплату
Наступна новина Восьмеро школярів з Волині отримуватимуть по 2200 гривень стипендії
Останні новини
Схожі новини