Порошенко в Рожищі розповів, як реформував медицину в селах

Порошенко в Рожищі розповів, як реформував медицину в селах
Петро Порошенко в Рожищі

Президент України Петро Порошенко перебуваючи у Рожищі розповів про початок реформ сільської медицини, які вже впроваджуються в Україні.

Заступник головного лікаря сімейної медицини Вікторія Петровська запитала в Порошенка, як які заходи приймаються для покращення надання медичної допомоги в селах.

Президент зазначив, що в одній із  справ, суд конфіскував півтора мільярди доларів, які були вкрадені в українців, відновивши справедливість і повернувши їх до державної скрарбниці. Частину з цих коштів було зарезервовано для реформи саме сільської медицини.

Читати також: Порошенко і Томос у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

«Це був президентський проект і я на цьому твердо наголошував. В Україні третина населення живе в селі і люди просто фізично були позбавлені можливості отримувати якісну медичну допомогу на рівні містаТоді казали, що країна до цього не готова. Казали, що це не можливо, бо ніякий лікар в село не поїде і ви в кожному селі не створите лікарню і це буде приречено. Тому я захопився форматом телемедицини. Можна побудувати в кожному селі амбулаторію, встановити найпростіші діагностичні прилади, взяти медичного працівника, у якого буде машина доставити пацієнта і відповідна підготовка, вміння користуватися інтернетом для того, щоб зберегти  «золоті» хвилини і отримати якісну консультацію», – наголосив Порошенко.

Президент зазначив, що консультацію можна буде отримати в лікаря районної лікарні, якщо проблема складніша – то обласної лікарні, а якщо треба, то й професор з Києва має проконсультувати.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ВІЗИТ ПОРОШЕНКА НА ВОЛИНЬ

«Казали, що це не можливо, бо в селі немає інтернету. Нагадую, що коли я був обраний президентом, то ніхто не знав по зв’язок третього покоління 3G, четвертого покоління – 4G. Україна вже має інтернет і зараз робимо все, аби в кожному селі був нормальний інтернет, в тому числі і мобільний. В першу чергу він має бути підключений до лікарні, до школи і сільської ради», – розповів Порошенко.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко після богослужіння в Свято-Троїцькому храмі у Луцьку і візит до Ківерців, приїхав у Рожище, де виступає перед громадою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцьких маршрутках не буде пільгового проїзду для студентів, - рішення суду
Наступна новина «Покайтеся – попустить!» – Порошенко у Луцьку до невдоволених Томосом. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини