Про що говорив Порошенко в Рожищі. ФОТО. ОНОВЛЕНО

Про що говорив Порошенко  в Рожищі. ФОТО. ОНОВЛЕНО
Петро Порошенко в Рожищі

Президент України Петро Порошенко після богослужіння в Свято-Троїцькому храмі у Луцьку і візит до Ківерців, приїхав у Рожище, де виступив перед місцевими жителями.

«Буду пам’ятати все життя, коли ми вийшли після довгих 11 годин Об’єднавчого собору на площу Святої Софії, де більше 40 тисяч людей в мороз сиділи і молились. Коли ми оголосили, що Церква створена і предстоятеля обрано я вперше бачив, коли половина з тих сорока тисяч почала плакати. Плакали і тендітні жінки і кремезні чоловіки, і капелани, і воїни, ветерани. Ніхто не соромився сліз, бо це булти сльози щастя», – розповів Порошенко.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ВІЗИТ ПОПРОШЕНКА НА ВОЛИНЬ

«Ще один крок по зміцненню нашої держави ми пройшли. наголошую, що отримання Томосу і створення цервки є не менш важливим ніж рішення про референдум про Незалежність України. Лише з поєднанням цих двох процесів – духовного і світського – ми маємо міцну, надійну і найкращу в світі країну», – наголосив президент.

Читати більше: Порошенко і Томос у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

«Дороги зміцнюються, є освітлення. Ми подивилися по децентралізації – у 18 році об’єднана громада мала 18 мільйонів, а зараз – 59. Це є  децентралізація реальна. Ми робимо освітню реформу, той, хто має першокласників може прийти і подивитись, що таке нова українська школа» 

«Ми захищаємо українську мову. Це можна перевірити включивши будь-яке радіо. Якщо раніше це було 5%, то сьогодні немає радіостанцій, де було б менше 55% відсотків української музики, а решта – англійська», – сказав Порошенко і наголосив, що в цьому – основна заслуга людей.

«Я хочу подякувати не лише священикам, ієрархам, а й кожному з вас. Без вашої молитви і без вашої боротьби це також було б неможливо. Ми долаємо всі перешкоди лише тоді, коли ми об’єднані  і разом», – звернувся Порошенко до рожищан. 

Нагадаємо, 15 січня у  Луцьк приїхав Президент України Петро Порошенко та  почесний патріарх Православної церкви України Філарет.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні введуть в обіг 5-гривневу монету. ФОТО
Наступна новина У луцьких маршрутках не буде пільгового проїзду для студентів, - рішення суду
Останні новини
Схожі новини