У луцьких маршрутках не буде пільгового проїзду для студентів, - рішення суду

У луцьких маршрутках не буде пільгового проїзду для студентів, - рішення суду
Фото - Радіо ТРЕК

У маршрутках Луцька не буде запроваджений пільговий проїзд для студентів.

Про це йдеться у рішенні Волинського окружного адміністративного суду, засідання якого відбулось 15 січня, повідомляє ІА Конкурент.

Відомо, що раніше голова ГО «Студентська рада Волині» Віталій Сніжко подав у суд на виконавчий комітет Луцької міської ради щодо рішень «Про пільговий проїзд студентів у громадському транспорті».

За словами представника позивача, нині студенти користуються пільгою лише у тролейбусах міста, мережа яких не дозволяє доїхати із будь-якого куточка Луцька до навчального закладу. 

Представник відповідача заявив, що позивних вимог не визнає.

«На сьогодні діє декілька законодавчих актів, які по-різному регулюють питання щодо пільгового проїзду студентів. Зокрема є Закон «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», також Закон «Про охорону дитинства», якими передбачається саме право органів місцевого самоврядування забезпечувати пільговий проїзд у місті та розміри, які визначаються тими ж органами місцевого самоврядування», – зауважив він.

Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Валентина Дмитрука вирішив у адміністративному позиві відмовити повністю.

У коментарі виданню Віталій Сніжко розповів, що ще порадиться із адвокатом стосовно того, чи подаватиме апеляцію.

Нагадаємо, раніше студенти Луцька виступили з акцією протесту «пільгак за студак», вимагаючи пільгового проїзду у маршрутках міста. 

Читати такожУ мерії відреагували на акцію протесту луцьких студентів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про що говорив Порошенко в Рожищі. ФОТО. ОНОВЛЕНО
Наступна новина Порошенко в Рожищі розповів, як реформував медицину в селах
Останні новини
Схожі новини