«Покайтеся – попустить!» – Порошенко у Луцьку до невдоволених Томосом. ВІДЕО

«Покайтеся – попустить!» – Порошенко у Луцьку до невдоволених Томосом. ВІДЕО

Президент Петро Порошенко у Луцьку під час виступу у Свято-Троїцькому соборі наголосив, що Православна церква України, яка отримала томос про автокефалію у статусі митрополії, є самостійною церквою.

«Зараз когось корчить, хтось дуже незадоволений тим, що ми маємо томос. Комусь не подобаються наші подячні молитви, коли ми дякуємо Господу за це. Хтось шукає в цьому томосі відсутність автокефалії – не знайдете і не слухайте ваших інструкцій з Москви – вони точно до добра не доведуть», - заявив він.

 «Шукають, що митрополія не є самостійність. Це неправда!» - додав він.

«Моя порада: сходіть до Православної церкви України. Покайтеся. Сходіть на сповідь, причастіться! Воно точно попустить і буде легше!», - додав президент.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ВІЗИТ ПОРОШЕНКА НА ВОЛИНЬ

 
Сходіть до Православної Церкви України

Зараз хтось дуже незадоволений тим, що ми маємо Томос. Комусь не подобаються наші подячні молитви, коли ми дякуємо Господу за це. Хтось шукає у цьому Томосі відсутність автокефалії – не знайдете! Інструкції з Москви точно до добра не доведуть! Моя порада таким людям: сходіть до Православної Церкви України. Покайтеся. Сходіть на сповідь. Причастіться. Воно точно попустить:)

Posted by Петро Порошенко on Tuesday, 15 January 2019

Нагадаємо, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України. 6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко в Рожищі розповів, як реформував медицину в селах
Наступна новина У волинському лісництві почали розводити фазанів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини