Портативна зарядна станція: все, що треба знати тому, хто її ще не купив

Портативна зарядна станція: все, що треба знати тому, хто її ще не купив

Найчастіше її називають “екофлоу”. Ну, це від назви однієї з популярних торгових  марок цього пристрою (як “ксерокс” чи “памперс”). Втім, коректно це називати саме портативною зарядною станцією. 

Такі, наприклад, можна придбати за ось цим посиланням: https://teclight.com.ua/zaryadni-pristroji

Зупинимось на основних її характеристиках, аби процес вибору став максимально простим і зрозумілим. Адже якщо ви навіть досі не мали помислу її купити - саме час. Скасовувати відключень світла в Україні ніхто не збирається. І зима, яка уже близько, обіцяє бути складною. Тож зарядна станція – просто необхідність чи для дому, чи для офісу в умовах відключення електроенергії. 

Що таке портативна зарядна станція?

Це, по суті - гігантський павербанк. Він заряджається від мережі (хоча є й такі, які “їдять” з допомогою сонячних батарей) і потім цю енергію віддає там пристроям, які до них під’єднані.

В першу чергу він може зарядити смартфони, ноутбуки і інші побутові пристрої, обладнані акумуляторними батареями. Втім, часто його використовують і для постійного живлення холодильників, кондиціонерів тощо.

Головна відмінність портативної зарядної станції від класичного павербанка - наявність достатньої кількості різних портів, аби до неї можна було під’єднувати і класични й USB-роз’єм, і стару добру “вилку”, і інші штекери. 

На що варто звертати увагу, вибираючи портативну зарядну станцію

Пенредусім - на потужність пристрою. Усі такі станції умовно можна поділити на три групи. До малопотужних відносяться ті, які мають максимальну потужність  до 800 Вт (0,8 кВт/год). До зарядників умовно середньої потужності можна віднести ті, які видають максимум 2 кіловати в годину. І якщо ваша зарядна станція може живити пристрої, яку сумарно “з’їдають” п’ять і більше кіловат в годину - вітаємо, у вас високопотужний пристрій!

Тепер розглянемо випадки, у яких саме яка станція найбільше підходить.

Станції з малою потужністю - це щоб зарядити мобільники і якісь непотужні побутові апарати (наприклад маленький телевізор чи сучасний ноутбук). На більше не розраховуйте. 

Зарядна станція потужністю два і більше кіловати в годину уже здатна на кілька годин забезпечити роботу холодильника чи навіть невеликого бойлера (великі “жеруть” 3 і більше кіловат). До слова, ця категорія зарядників має ціну, яка інколи рівна ціні електрогенератора. Тож оцініть плюси і мінуси кожного з пристроїв.

Одним словом, перед тим, як вираховувати потужність потрібної вам портативної електростанції - не завадить передусім озброїтися ручкою і папірцем. І порахувати сумарну потужність усіх пристроїв, які вам треба буде “годувати” нею. Після цього оцініть, чи достатньо у станції для цього роз’ємів. І тільки тоді ухвалюйте остаточне рішення про покупку.

Коли портативна зарядна станція краще, ніж генератор

Коли вона вам потрібна у квартирі. Коли ви маєте можливість її підзаряджати (тому, наприклад, для польових умов вона точно не підійде). Ну і коли у вас є для цього кошти. Адже врахуйте, що генератор аналогічної потужності, як правило коштує дешевше за зарядну станцію популярних брендів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обмін полоненими: кого з українських захисників вдалося повернути додому
Наступна новина У Дії запрацювало електронне бронювання
Останні новини
Схожі новини