«Посадовці Горохівської міськради, які викрали автобус, понесуть за це відповідальність», – Омельчук

«Посадовці Горохівської міськради, які викрали автобус, понесуть за це відповідальність», – Омельчук
Фото ілюстративне

Посадові особи Горохівської міської ради та депутати, які викрали автобус, понесуть за це кримінальну відповідальність.

Про це заявив в ефірі телеканалу «Аверс» голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, – повідомляє пресслужба установи.

«У деяких громадах маємо удільних князьків, які думають, що майно їхнє. Але не треба забувати про Кримінальний, Адміністративний кодекси, які не можна паплюжити і витирати у них ноги, як і у Конституцію. А коли депутати тієї чи іншої громади дозволяють собі це робити, вони будуть мати жахливі наслідки. Це веде до сепаратизму та розвалу державності.

У нас викрали автобус, а це 289 стаття частина 2 Кримінального кодексу – від 5 до 8 років ув’язнення, незаконне заволодіння транспортним засобом. Я розумію, що деякі посадові особи Горохівської громади перевезли автобус, бо думали, що він їхній. Їхали на ньому щасливі, думаючи, що ніяких наслідків не буде, але вони не розраховували, що є Луцька районна рада, яка слідкує за законністю прийняття рішень і нікому не дає паплюжити законодавство. Тому ми звернулися в поліцію, прокуратуру, Волинську обласну раду, облдержадміністрацію, і не дамо замовчати цю справу, бо коли люди чинять злочин, тим більше, якщо це посадові особи чи депутати, вони повинні понести за це відповідальність», - сказав голова райради.

За словами Олександра Омельчука, у Горохівському райвідділі поліції повідомили, що за незаконне заволодіння автобусом вбачають ознаки адміністративного порушення, за що передбачено 185 гривень штрафу.

«Мені цікаво стало, як таке може бути. Чекаємо зараз відповіді, чи порушена кримінальна справа. Якщо ні, будемо звертатися, щоб порушили справу проти цієї слідчої», - зауважив очільник районної ради.

До слова, журналісти телеканалу «Аверс» спробували взяти коментар у Горохівського міського голови Віктора Годика, однак на телефонні дзвінки він не відповідав.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку три автобуси не вийшли на рейс через нові правила міжобласних перевезень
Наступна новина На Волині у 26 працівників їдалень у закладах освіти виявили стафілокок. Їх відсторонили від роботи
Останні новини
Схожі новини