Послуги з профорієнтації - у дистанційному форматі. Як це працює

Послуги з профорієнтації - у дистанційному форматі. Як це працює

Волинська обласна служба зайнятості пропонує безоплатно отримати послуги з профорієнтації у дистанційному форматі – без відвідування центру зайнятості.
Будь-який громадянин, який відвідав центр зайнятості, може отримати інформацію про сучасний світ професій, їх зміст та вимоги до працівника, стан і перспективи розвитку ринку праці, підприємства, актуальні вакансії, послуги служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню.

Профорієнтація дозволяє:

  • зрозуміти, який вид професійної діяльності вам підходить;
  •  оцінити власні здібності, інтереси, можливості;
  •  усвідомлено обрати майбутню професію;
  •  оцінити власний потенціал та розробити стратегію кар’єрного зростання.

Професійний відбір проводять:

  •  для відбору безробітних на профнавчання під замовлення роботодавця;
  •  для відбору претендентів на вакантні посади на замовлення роботодавця.

Послуги з професійного відбору супроводжуються психодіагностичним тестуванням. Особи мають можливість взяти участь у професійному відборі за рекомендаціями фахівців центру зайнятості та за власним бажанням. Окрім того, на єдиному соціальному середовищі зайнятості ДСЗ ( https://www.dcz.gov.ua/ ) у
рубриці «Громадянам» – «Професійна орієнтація» можна ознайомитися з профорієнтаційними послугами служби зайнятості, актуальними професіями, місцями, де
можна отримати відповідну фахову освіту та низкою іншого.

Також кожен охочий може відвідати платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри державної служби зайнятості ( http://profi.dcz.gov.ua/ ).
Зареєстрованому на ресурсі користувачу надається можливість безоплатно отримати послуги з профорієнтації в он-лайн форматі – без відвідування центру зайнятості – та провести власну профорієнтацію, якщо існує потреба у:
- виборі (зміні) професії;
- виборі майбутнього напряму професійного навчання;
- визначенні схильності до підприємницької діяльності
- оцінці власних здібностей та навичок (Soft Skills);
- саморозвитку.

Ви завжди можете отримати додаткову консультацію від фахівців Волинського обласного центру зайнятості (тел. (0332) 72-54-37) або ж, звернувшись до відповідних фахівців філій Волинського ОЦЗ та центрів зайнятості області за адресами, вказаними за посиланням: ( https://vol.dcz.gov.ua/publikaciya/kontakty-miskogo-miskrayonnogo-centriv-zaynyatosti-ta-filiy-volynskogo-oblasnogo-centru ).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина При об'єднанні перинатального та дитячої лікарні скорочувати працівників не будуть, - Горавська
Наступна новина «Я не впевнений, що серйозно наважуся». Положинський розповів, за яких умов піде у мери Луцька
Останні новини
Схожі новини