«Потрібен компроміс», - депутати про конфлікт у Струмівці | Волинська обласна рада

«Потрібен компроміс», - депутати про конфлікт у Струмівці | Волинська обласна рада

Сьогодні відбулося  засідання тимчасової  контрольної комісії облради з питань земельних відносин.

Депутати розглянули звернення членів  садівничого кооперативу "Струмівка"

Люди скаржаться  на керівництво Підгайцівської  сільської ради  Луцького району. 
Понад  сотня членів кооперативу, які мешкають в Луцьку  мають в Срумівці дачні ділянки, які ще в 90-х роках минулого століття їм виділися як працівникам різних підприємств обласного центру.  "Комусь такі землі виділялися в Коршеві, а комусь - у Струмівці, де набагато вища нинішня ціна на землю", - згадував про кошні часи Святослав Кравчук.

Упродовж багатьох років люди користувалися землею і наразі хочуть приватизувати її, втім не мають порозуміння з сільською радою. "Ми зверталися в різні інстанції, в нас є всі документи, всі рішення на нашу користь, але землю  в нас хочуть забрати", -  заявляли представники кооперативу. 

На беззаперчному праві дачників приватизувати земельні ділянки, які вони наразі використовують для садіння городів наголосив депутат Василь Столяр.


На засідання прибув і Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк. Він розповів, що дачники користуються 34 га струміської землі, тоді як було погодження на 33 га. Тобто виходить, що частина ділянок  захоплена самовільно. Крім того, частина земель знаходиться під лініями елекропередач і не може бути приватизована, а надана в користування на умовах договору сервітуту. Зі слів голови, на окремих ділянках вже "повиростали" й будівлі.

Юрій Семенюк заперечує інформацію про те, що землю в членів кооперативу хочуть відібрати. "Ми хочемо з ними порозумітися і пропонуємо їм ділянки по 4 сотки. Решту землі з цього масиву  мусимо  віддати атовцям, бо маємо заяви, а вільної землі знайти ніде. Але  члени кооперативу на це  не погодились. В той же час, наші місцеві жителі поділилися землею з атовцями. Люди ж, які захопили її самовільно  - не хочуть", -  розповів комісії  Юрій Семенюк.
Дачники апелювали до голови сільської ради, стверджуючи, що мають повні права на землю, якою користуються багато років.
Депутати обласної ради Ігор Лех, Олександр Омельчук, Юрій Цейко, Михайло Імберовський  просили представників кооперативу не керуватися емоціями, а прагматичними цілями і вирішити проблему.

"Я користуюся 7 сотими гектара землі, а мені пропонують погодитися на 4", - вступає в дискусію з депутатами одна із заявниць.


У відповідь їй депутат Святослав Кравчук  зауважив, що  у 90-х роках більше як 6 соток землі для дач лучанам не виділяли. А це підтверджує інформацію сільського голови про факти самовільного захвату землі.  Не заперечує цього й сама пані і поснює логіку своїх дій: "Біля моєї ділянки була вільна земля, яка обросла бур'янами, то чому я не мала права її обробляти?"
 Вислухавши людей, депутати порадили їм не конфліктувати, а все ж таки шукати компромісу з сільською владою, яка, як виявилося, не збирається залишити дачників ні з чим. "Виділити вам по 4 сотки землі - це хороша пропозиція. погоджуйтеся і не конфліктуйте", - закликав дачників Святослав Кравчук.

Звернення кооперативу контрольна комісія взяла до відома.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нацбанк затвердив правила заокруглення сум у чеках
Наступна новина «Поезія – це завжди неповторність», - думки волинських поетів
Останні новини
Схожі новини