«Потрібен моніторинг всіх озер України, а не тільки Світязю», – депутат Володимир Дейна

«Потрібен моніторинг всіх озер України, а не тільки Світязю», – депутат Володимир Дейна

Депутат Волинської обласної ради Володимир Дейна переконаний, що обміління Світязю – це частина глобальної проблеми із водоймами в Україні, тому потрібно провести моніторинг усіх озер. 

Про це він сказав в інтерв’ю для «Першого». 

«Ніхто не має даних про обміління інших озер, тому що ніхто не займався моніторингом. Скарг місцевого населення ніхто не чує, коли мова йде про малі озера. А Світязь – найбільше озеро в країні, воно у всіх на очах, тому всі звернули увагу.  Проблема дуже серйозна. Потрібен моніторинг не тільки Шацьких озер, а всіх водойм Волині і, може, навіть всієї України», – сказав депутат.

Мовляв, якщо проблема у глобальному потеплінні, то змін зазнають усі озера без винятку.

Дивитись світлини, як обмілів Світязь

Він також зауважив, що наразі ніхто не може точно сказати, що найбільше вплинуло на обміління Світязю і скільки потрібно грошей на вирішення проблеми.

«Щоб дати відповідь на це питання, треба прийняти цільову програму. Ми анонсували комісією, що на сесію буде виноситись регіональна програма збереження та розвитку Шацького поозер’я на 2020-2023 роки. А вже при створенні програми буде прописано, на які напрямки які суми потрібні. Це може бути мільйон гривень, а може бути 100 мільйонів, але все має бути обґрунтовано», – повідомив Володимир Дейна.

За його словами, вирішення проблеми триватиме не один рік.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: «Громади мусять перестати чекати, що за них хтось зробить», – депутат Волиньради Володимир Дейна 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Який бізнес із Волині потрапив у ТОП найдорожчих брендів України
Наступна новина Російська «МТС» продає «Vodafone Україна» і йде з ринку
Останні новини
Схожі новини