Потяги поки не поїдуть. На Волині – забагато хворих на коронавірус

Потяги поки не поїдуть. На Волині – забагато хворих на коронавірус
Фото ілюстративне

На Волині в середньому – 33 нові хворі на коронавірус на 100 тисяч населення. Це не дозволяє пом’якшити карантин, зокрема запустити залізничний транспорт.

Про це стало відомо у середу, 17 червня, під час брифінгу в ОДА.

Головна санітарна лікарка Наталія Янко повідомила, що Волинська область за останній тиждень – серед регіонів-лідерів, де найбільше нових хворих у розрахунку на 100 тисяч населення.

Загалом в області цей показник становить 33. Найбільше – у Володимир-Волинському районі (108), Ківерцівському (61), Любешівському (45), Камінь-Каширському районах (60,9), місті Ковелі (42,5), Ратнівському районі (42,5) та Луцьку (32,2). При цьому зайнято лише 37,2% лікарняних ліжок.

Нагадаємо, для послаблення карантину потрібно, щоб нових хворих було не більше 12 на 100 тисяч населення.

«Коли ми цього досягнемо при щоденному моніторингу за останні 7 днів, ми негайно приймемо рішення про послаблення карантину, в тому числі про запуск залізничного транспорту», – сказала Наталія Янко.

Нагадаємо, 29 травня на Волині послабили карантин: дозволили роботу громадського транспорту, дитячих садків та спортзалів. Але вже за кілька днів ОДА вирішила скасувати послаблення.

Утім Луцьк на ці кроки не погодився: міський транспорт продовжує їздити, працюють дитсадки і спортзали.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Протест проти укрупнення районів. Волиняни перекрили дорогу
Наступна новина У Луцьку на повороті з Ковельської на Набережну запроваджують нову схему руху
Останні новини
Схожі новини