Повідомили, чому Instagram небезпечний для дівчат

Повідомили, чому Instagram небезпечний для дівчат

Дівчата, які приділяють багато уваги соцмережах, вважають, що надмірна худоба є привабливою, тож не задоволені своїм тілом і мають комплекси.

Про це заявив психолог Мартін Графф під час наукової конференції в Ноттінгемі, пише 24 канал з посиланням на Naked Science.

Він разом з колегами з Університету Південного Уельсу провів дослідження, в якому взяли участь сотня студенток. Їх розділили на чотири групи - відповідно до часу, проведеного в соціальних мережах (Facebook, Instagram і Pinterest).

В першу групу потрапили дівчата, які витрачали на них менше 30 хвилин в день, далі цей показник збільшувався на півгодини. Тобто респонденти четвертої групи проводили в соцмережах понад півтори години в день.

Читати також: Instagram дозволить користувачам скачати дані свого аккаунту

Учасниці мали заповнити анкети, на основі якої визначали 3 показники: ступінь згоди з образом "ідеального тіла", ступінь стурбованості тим, як інші люди сприймають їх власне тіло, і мотивація до схуднення.

Тож в результаті дослідження з’ясували, що учасниці, які проводили в соцмережах більше години в день, мали найвищі показники у всіх трьох категоріях.

"Ми продемонстрували, що часте відвідування сервісів, де люди викладають власні фотографії для порівняння з іншими, пов'язане з нездоровим ставленням до тіла і тому, які зусилля для цього необхідні", – заявив Графф.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Петро Порошенко повідомив, коли і на скільки зросте мінімальна зарплата українців
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 20 травня
Останні новини
Схожі новини