Повідомили, де проведуть Євробачення-2021

Повідомили, де проведуть Євробачення-2021
Фото ілюстративне

Цьогоріч міжнародний пісенний конкурс Євробачення мав відбутися у нідерландському місті Роттердам, проте пандемія коронавірусу перекреслила плани організаторів. Європейська мовна спілка дійшла згоди з представниками Нідерландів та оголосила, що Євробачення-2021 проведуть в Роттердамі на Ahoy Arena.

Роттердам стане містом-господарем пісенного конкурсу Євробачення-2021. Про це оголосили під час прямої трансляції віртуального шоу Eurovision: Europe Shine а Light – «Євробачення: Європа запалює світло», яка відбулася 16 травня як альтернатива фіналу Євробачення-2020. Рішення організаторів підтвердили на офіційному сайті конкурсу, пише 24 канал

Після скасування Євробачення-2020 Європейська мовна спілка (EBU) розпочала перемовини із представниками Нідерландів. Після тривалих обговорень рішення ухвалене: 65-й пісенний конкурс відбудеться у Роттердамі на Ahoy Arena, як і планувалося цьогоріч.

«Ми дуже раді, що тепер можемо рухатися далі. Дуже важливо, щоб пісенний конкурс Євробачення повернувся в наступному році», – наголосив виконавчий директор Євробачення Мартін Естердаль

23 квітня влада Роттердама оголосила, що місто готове прийняти Євробачення-2021. Напередодні точилися дискусії щодо раціональності такого рішення, адже місцеві посадовці вважали, що колосальну суму в 6,7 мільйона євро – 193 мільйони гривень – краще спрямувати на боротьбу з бідністю в місті, ніж на повторну підготовку до конкурсу. 

Про скасування міжнародного 65-го пісенного конкурсу оголосили 18 березня, коли коронавірус стрімко охоплював країни Європи. Європейська мовна спілка (EBU) прийняла рішення не продовжувати подію в прямому ефірі, як було заплановано раніше.

Попередньо розглядали й інші варіанти проведення Євробачення-2020: конкурс міг відбутися без глядачів у порожньому залі або ж кожен із представників-вокалістів виступив у своїй країні по відеозв’язку. 

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Як альтернативу Євробаченню-2020 16 травня провели грандіозне шоу Eurovision: Europe Shine а Light – «Євробачення: Європа запалює світло». Наприкінці онлайн-концерту усі учасники разом виконали легендарну композицію Love Shine a Light.  Учасники Євробачення-2020 разом заспівали Love Shine a Light під час онлайн-концерту: відео , яка прозвучала на Євробаченні-1997. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Головою Локачинської райдержадміністрації став ексрегіонал
Наступна новина Зеленський присвоїв почесне звання луцькому професорові
Останні новини
Схожі новини