Повідомили про стан чоловіка, якому в райлікарні на Волині пересадили серце

Повідомили про стан чоловіка, якому в райлікарні на Волині пересадили серце
Пацієнт, якому пересадили серце, та лікар Борис Тодуров

Через 17 діб після операції директор Інституту серця МОЗ України, кардіохірург Борис Тодуров розповів, як почуває себе пацієнт, якому наприкінці грудня 2019-го у Ковельському МТМО пересадили серце.

Про це йдеться у відео на сторінці Бориса Тодурова у фейсбуці.

Нагадаємо, уперше за 15 років в Україні пересадили серце. Сталося це в Ковельській районній лікарні. Донором став чоловік, який загинув в аварії. Пацієнта везли з Києва, оскільки донорське серце неможливо було доправити до столиці.

Після операції пацієнт перебуває у Києві в Інституті серця.

11 січня Борис Тодуров розповів про його стан.

«У нього нормальні аналізи. Зараз такий період, коли боїмося гострого відторгнення. Поки все йде гладко… Він себе почуває значно краще з новим серцем. Ходить уже по сходах потрошки і на вулиці, не задихається», – каже лікар.

Він висловив сподівання, що через два тижні пацієнта випишуть додому.

«Це була унікальна трансплантація. Унікальна в тому, що вперше ми повезли реципієнта до донора. У нас не було можливості привезти серце з Ковеля в Київ, і ми прийняли таке абсолютно нестандартне рішення: привезти реципієнта до донора. Їхали шість годин трасою, досить швидко. Нас оштрафували ДАІшники, попри те, що ми їм сказали, куди їдемо. Заплатили штраф і втратили ще пів години. Але зі всіма пригодами доїхали», – каже лікар.

«Друга особливість цієї трансплантації в тому, що донор останні дві години перед забором перебував на штучному кровообігу. Ось – результат перед нами», – додав він.

Борис Бодуров висловив сподівання, що його співпраця з ковельськими колегами триватим.

«Без їх ентузіазму і без їх участі та професіоналізму сьогодні вже б не бачили цього пацієнта в такому стані», – зазначив він.

 

17 суток после трансплантации сердца. Полет нормальный. Самый опасный период возможного острого отторжения пациент будет находиться в Институте Сердца. #институтсердца #todurovsurgery #трансплантациясердца

Posted by Борис Тодуров Официальная страница on Saturday, 11 January 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська спортсменка розповіла, як готується до Олімпіади-2020
Наступна новина Як повернутися до нормального життя після свят. Поради Уляни Супрун
Останні новини
Схожі новини