Повідомили, яким препаратом в Україні лікуватимуть тяжкі форми коронавірусу

Повідомили, яким препаратом в Україні лікуватимуть тяжкі форми коронавірусу
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров’я у п’ятницю, 3 квітня, обіцяє відправити в регіони України 2250 упаковок препарату «Плаквеніл», який застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив в ефірі політичного ток-шоу «Право на владу» 2 квітня, інформують у МОЗ.

«В нас уже готовий відповідний розподіл. Нам передали 3 тис. упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються в Києві – для швидкого реагування. Завтра буде фізично підписано договір з «УкрМедПостач», і вже завтра ліки поїдуть в області», – заявив Максим Степанов.

Як додав міністр, «Плаквеніл» – один з кількох препаратів, що містить діючу речовину гідроксихлорохін, яку застосовують при лікуванні від коронавірусу. Саме тому МОЗ веде переговори з іншими компаніями щодо поставок цього препарату.

«Наступного тижня ми отримаємо достатньо цих ліків, щоб потенційно лікувати до 20 тис. пацієнтів», – підкреслив Максим Степанов.

Наголошують, що наразі не існує ліків від коронавірусної хвороби COVID-19, пацієнтам надається симптоматичне лікування. Зокрема «Плаквеніл» застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

«Будь-яке використання цього лікарського засобу у лікуванні COVID-19 вважається використанням поза зареєстрованими показаннями – off-label (тобто за відсутності такого затвердженого показання, як хвороба, спричинена COVID-19, в інструкції для медичного застосування). Препарат не рекомендовано купувати в аптеках без рецепта лікаря. Самолікування може бути небезпечним для здоров’я людей», – застерігають у МОЗ.

Читати також: «Найважчі тижні попереду». Очільник МОЗ розповів, що вже зробив у боротьбі з коронавірусом в Україні


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька міська лікарня отримала понад тисячу антисептиків для рук
Наступна новина Нардеп Івахів розповів, чому мусить ходити на роботу в карантин
Останні новини
Схожі новини