«Працювати, як до карантину, поки не можна!» У Погуляйка відмовили рестораторам

«Працювати, як до карантину, поки не можна!» У Погуляйка відмовили рестораторам

У Волинській облдержадміністрації вважають, що ситуація в області із захворюваністю на коронавірус не дозволяє послабити обмеження так, аби ресторани, бари та кафе запрацювали у докарантинному режимі.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко у ході зустрічі з окремими рестораторами Волині та представниками ГО «Українська ресторанна асоціація» 6 липня, інформує Волинська ОДА.

Що просити ресторатори у влади

Голова ГО «Українська ресторанна асоціація» Сергій Трахачов розповів, що введення карантину в Україні у зв’язку з COVID-19 негативно вплинуло на діяльність закладів громадського харчування, зокрема на прибуток цих підприємств та зайнятість населення.

Навіть пом’якшення карантину, у тому числі дозвіл ресторанам та кафе працювати «на виніс», а згодом – відкриття літніх кафе не дають можливості покривати всі необхідні видатки на утримання закладів та персоналу, каже він.

Сергій Трахачов спільно з рестораторами звернулися до облдержадміністрації з проханням зняти додаткові обмеження для закладів громадського харчування у період карантину.

Серед озвучених ними пропозицій – дозволити працювати закладам такого типу до опівночі (зараз встановлено – до 22-ї години).

Ще одна пропозиція стосувалася дозволу працювати ресторанам на повну потужність, зокрема відкрити внутрішні зали, а не лише літні кафе.

Представники ресторанного бізнесу мотивують такі пропозиції не лише втратою прибутку, звільненням персоналу через відсутність роботи, а й тим, що в окремих регіонах України такі обмеження уже зняті.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Що влада відповіла рестораторам

Заступник голови ОДА Олександр Троханенко повідомив учасникам зустрічі, що рішення про зняття додаткових обмежень приймаються на підставі рішень Державної комісії ТЕБ та НС аналогічною регіональною комісією, виходячи з показників рівня захворюваності у конкретній області.

«Позаяк ситуація на Волині із захворюваністю на COVID-19 наразі досить серйозна, мова про роботу ресторанів, барів та кафе у докарантинному режимі поки не йде, – зауважив Олександр Троханенко. – Адже як інцидентність, так і рівень зайнятості лікарняних ліжок в області значно перевищують допустимі норми, встановлені МОЗ».

Читати також: За вихідні хворих поменшало, але про зняття карантину поки не йдеться, – Волинська ОДА

На думку посадовця, питання продовження годин роботи літніх кафе на 2 години у вечірній час можна винести на обговорення регіональної комісії ТЕБ та НС. 

Представники ГО «Українська ресторанна асоціація» спільно з провідними рестораторами Волині вирішили направити на розгляд згаданої комісії  свої пропозиції, яка прийме відповідні рішення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку в аварії постраждав патрульний поліцейський. Потрібна допомога
Наступна новина Зеленського просять заборонити 5G. Петиція набрала необхідну кількість голосів
Останні новини
Схожі новини