«Працює вдень і вночі». У волинянина в господарстві 30 корів

«Працює вдень і вночі». У волинянина в господарстві 30 корів
Леонід Борейко зі своїми коровами

У господарстві мешканця села Баківці Луцького району Леоніда Борейка – 30 корів. Чоловік каже, що настільки любить корів, що погоджується доглядати рогатих, коли власники збираються віддавати їх на бійню.

Майже половина корівок – викуплені у селян, які з різних причин відмовились тримати худобу, повідомляє Суспільне.

Господар розповідає: за 10 років кількість корів у селі Баківці зменшилася у чотири рази.

«Раніше було 120 корів, а зараз залишилося десь 30. Без моїх. На нашій вулиці жодної корови немає… Просто не хочуть… Мені подобається. Я не хочу їхати ні в Польщу, нікуди. Краще бути поганим хазяїном, ніж добрим наймитом», – міркує Леонід Борейко.

Читати також: Лучанка катається містом верхи на коні

Допомагають поратися по господарству йому дружина, донька і син-школяр. 

Молоко, розповідає чоловік, вже багато років возить до Луцька, має відповідні документи і довзоли. Тут постійні клієнти чекають 7-ї ранку.

«Я в банку купую. Я цього чоловіка-фермера знаю більше 5 років і купую в нього. Зимою займаю чергу о 7-й годині ранку, бо молоко якісне, ніколи не має запаху. Ніколи за 5 років не було збоїв», – каже покупець Микола Маркусь.

 
Ветеринар із села Баківці тримає у власному господарстві 30 років

У господарстві волинянина Леоніда Борейка - 30 корів. Ветеринар за професією, каже - настільки любить корів, що погоджується доглядати рогатих, коли власники збираються віддавати їх на бійню. Майже половина корівок — викуплені у селян, які з різних причин відмовились тримати худобу. Напередодні Дня працівників сільського господарства у селі Баківці, де живе господар-одноосібник, побували журналісти Суспільного.

Posted by UA: Волинь on Saturday, 16 November 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі-Волинському – день жалоби. Прощатимуться із загиблим воїном
Наступна новина У «Супернові» продають офіси. Який бізнес тут вигідно відкрити?
Останні новини
Схожі новини