Премії волинським освітянам і науковцям. Кого хочуть відзначити?

Премії волинським освітянам і науковцям. Кого хочуть відзначити?
Фото ілюстративне

На Волині визначили претендентів на Премію Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів та обласну премію за заслуги у сфері науки і освіти.

Про це йшлося 9 вересня на засіданні постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, повідомили у пресслужбі Волиньради.

Зокрема рекомендували кандидатуру виховательки-методистки комунального закладу «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 7 «Волиняночка» Володимир-Волинської міської ради Галини Рудь для відзначення Премією Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів. 

Відповідний проєкт рішення має бути розроблений і внесений на сесію обласної ради.

Лауреатами обласної премії за заслуги у сфері науки депутати рекомендували визначити докторку економічних наук, професорку, завідувачку кафедри економіки, безпеки та інноваційної діяльності підприємства Волинського національного університету імені Лесі Українки Оксану Полінкевич та докторку технічних наук, професорку кафедри прикладної математики та механіки Луцького національного технічного університету Олену Мікуліч.

Усього було внесено три кандидатури. Згідно з положенням, лауреатами премії може бути тільки два науковці.

На сесію рекомендували винести проєкт рішення «Про обласну Премію за заслуги у сфері освіти». Визначили 5 освітян із 6 кандидатів на отримання премії. Ними стали:

- Олена Васейко – учителька української мови та літератури Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні Волинської обласної ради;

- Людмила Гримайло – учителька української мови та літератури, зарубіжної літератури, директорка загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Мерва Горохівського району;

Михайло Кушнір – директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені В. Липинського с. Затурці Локачинського району;

- Ольга Олійник – учителька математики Волинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради; 

- Леонтій Ткачук – директор комунального опорного навчального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 міста Рожище».

Остаточні рішення прийматимуться на сесії облради.

Нагадаємо, до Дня науки, який святкують 19 травня, хочуть відзначати стипендіями обласної ради двох молодих вчених, виплачуючи їм по 20 тисяч гривень.

Довідково
Згідно з положенням про обласні премії за заслуги у сфері науки й освіти, щорічні обласні премії за заслуги у сфері науки й освіти  встановлені для піднесення ролі та авторитету науковця та педагога у суспільстві, заохочення кращих науково-педагогічних працівників, які постійно проживають у Волинській області, до творчої, результативної праці.
Щороку вручають сім премій: 2 у сфері науки, 5 у сфері освіти.
Розмір премії становить 4 мінімальних заробітних плати одноразової матеріальної виплати.
Вручення диплома лауреата премії здійснюється головами Волинських обласних ради та державної адміністрації або уповноваженими ними особами в урочистій обстановці у присутності членів комісії, начальника управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації, наукової та педагогічної громадськості щорічно до професійних свят – Дня науки (19 травня) та Дня працівників освіти (перша неділя жовтня).
 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні торгують довідками про відсутність COVID-19 для виїзду за кордон, – директор лабораторії
Наступна новина Влада Луцька не може облаштувати місця для вигулу собак. Причина – пандемія коронавірусу
Останні новини
Схожі новини