На Волині хочуть встановити стипендії обласної ради для молодих учених

На Волині хочуть встановити стипендії обласної ради для молодих учених
Фото ілюстративне

До Дня науки, який святкують 19 травня, хочуть відзначати стипендіями обласної ради двох молодих вчених, виплачуючи їм по 20 тисяч гривень.

9 вересня постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму підтримала проєкт «Про заснування щорічної стипендії Волинської обласної ради для молодих вчених та затвердження Положення про порядок її призначення та виплати», інформують у пресслужбі облради.

З ініціативи депутатів профільної комісії проєкт розробили в управлінні освіти і науки ОДА. Розмір одноразової стипендії – 20 тис. грн. 

За рахунок коштів з обласного бюджету одній особі може бути призначена лише одна стипендія.

Згідно із проєктом положення, на здобуття стипендій можуть висуватися наукові, науково-педагогічні чи інженерно-технічні працівники, аспіранти й докторанти стаціонарної форми навчання закладів освіти та наукових установ Волинської області, які мають опубліковані наукові праці, дослідницький доробок та здійснюють громадську діяльність на благо територіальної громади Волині.

Якщо депутати підтримають проєкт рішення на сесії облради, то перші стипендії будуть виплачені в 2021 році.

Читати також: Кабмін хоче запропонувати Зеленському призначити довічну стипендію своєму батьку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Склали рейтинг найбагатших регіонів України. Волинь опинилася серед найбідніших
Наступна новина В Україні торгують довідками про відсутність COVID-19 для виїзду за кордон, – директор лабораторії
Останні новини
Схожі новини