Президент посмертно присвоїв звання Героя України військовому з Волині

Президент посмертно присвоїв звання Героя України військовому з Волині
Загиблий Герой Олег Свинчук

Загиблому військовому з Волині Олегу Свинчуку президент присвоїв звання Героя України посмертно з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Про це 12-го березня у своєму зверненні заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Олег Свинчук загинув у боях з російськими окупантами. 28-річний військовий з села Бережці на Любомльщині. Він був танкістом. Прикривав відхід своїх побратимів під час раптового прориву окупантів. Після прямого влучання з танку Свинчука зірвало башту, здетонував боєкомплект.

Президент присвоїв йому звання Героя України та вказав, що військовий до останнього допомагав своїм побратимам у бою проти ворога. 

«Героїчно виконував свій обов'язок в бою проти переважаючих сил ворога. До останнього допомагав своїм співслужбовцям», – сказав Зеленський.

До слова, за словами старости села Бережці Івана Самолюка, загиблий Олег Свинчук із багатодітної родини, жив разом з батьками. Близько року тому підписав контракт зі Збройними Силами України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мей Маск підтримує Україну. Вона одягнула вишиванку від луцького бренду
Наступна новина На Волинь доставили 200 тонн гуманітарної допомоги
Останні новини
Схожі новини