«Лажа і прогин перед горе-терористом», – волинський ветеран АТО про вчинок Зеленського

«Лажа і прогин перед горе-терористом», – волинський ветеран АТО про вчинок Зеленського
Президент України Володимир Зеленський

Керівник Волинського осередку «Національного корпусу», ветеран АТО Андрій Д'яченко вважає, що президент Володимир Зеленський не повинен був виконувати вимоги терориста Максима Кривоша, який протягом цілого дня утримував 13 людей в автобусі у центрі Луцька. Активіст називає такий вчинок глави держави «прогином перед горе-терористом».

Нагадаємо, терорист, який взяв у заручники 13 людей у Луцьку, вимагав у Зеленського записати відеозвернення із закликом до усіх подивитися фільм «Земляни». Президент виконав цю вимогу терориста.

Читати також: «Смотреть всем!» Що варто знати про фільм «Земляни»

Ось як обгрунтував свою думку Андрій Д’яченко у фейсбуці:

«Велика частина народу реально не розуміє, в чому проблема лажі Зеленського у його прогині перед горе-терористом. Напишу у форматі коротких питань-відповідей...

«Завдання президента в тому, щоб всі громадяни були в безпеці».

Так, але ніт. Це в уяві блаженних людей президент повинен бути святим Миколаєм, який ходить і роздає всім іграшки, мармеладки та мандаринки. Насправді сенс діяльності президента набагато глибший.

Завдання президента має полягати в тому, щоб забезпечити таке функціонування державного апарату і силових органів, при якому потенційного терориста повинно кидати в жар і холод від однієї лиш гіпотетичної думки про те, щоб заподіяти якусь шкоду громадянину цієї держави.

Він повинен розуміти, що задумай він щось лихе – в нього нічого не вийде. А якщо випадково і вийде, то люта кара знайде його будь-що і будь-де.

І президент повинен наглядати за якісним та успішним функціонуванням цього апарату, а не сидіти у вайбер-чатах, вичисляючи далекобійників, і виконувати забаганки поїхавшого придурка, який захопив сільську маршрутку.

«А що він мав робити? Довести діло до жертв?»

…казали люди у квітні 2014, голи групка з 20 терористів захопила Слов’янськ. «Не можна їх штурмувати, бо будуть жертви серед мирних», – говорили вони…

Тоді потрібно було трохи більше рішучості вищого політичного керівництва країни, і Гіркін не давав би інтерв’ю ніякому Гордону.

Так, можливо при штурмі РУВС Слов’янська, звідки все почалось, загинуло б декілька мирних жителів. Але не існувало б ДНР. І ЛНР. І не було б 15 тисяч загублених життів. Сентименталізм у політиці грає злі жарти. І якщо ти не готовий брати на себе таку відповідальність, то не варто складати президентську присягу. А запрягся в сани – вези. Будь добрий. 

«А якби там були твої рідні? Ти б не так говорив!»

Найогидніша спекуляція. Ну так, напевно, я б тоді не так говорив. Тому що коли під загрозою рідні, людина діє емоційно і не може приймати зважені рішення. Саме тому президент повинен мати силу волі та мислити масштабніше, ніж можлива (!) трагедія кількох конкретних людей.

АТО – це персональна трагедія для жителів прифронтових сіл, наприклад Широкиного. Там люди втратили майно, яке наживали роками, пережили біду, стали біженцями. Багато досі не мають дому. Дехто втратив кінцівки на мінах.

Може, тепер президент має припинити опір окупантам і розпустити армію по домах? Ну щоб люди не страждали ж. Так, це тяжкі рішення і тяжка ноша? А нащо ти за неї брався, якщо не в змозі нести?

«А що б ти зробив на його місці?»

Зробив би те, що зробила вона. Її звали Ґолда Меїр… Почитайте про неї. І про Операцію «Гнів Божий».

«Чи розумію я, що написавши все це, не сподобаюсь багатьом людям?»

Розумію. Люди люблять коли їх обманюють і поливають локшину на вухах теплою олійкою. Але хтось же повинен починати говорити про незручні, але правдиві речі.

P.S. Точно. Ще одне, головне, мабуть. За те, що я постійно пишу проти Зеленського, мені платять. Порошенко – грошима, а Аваков пообіцяв посаду. В жодному разі не подумайте, що я це все пишу півтора роки, бо вважаю Зеленського неякісним президентом».

Читати також: «Володя, не твоє. Не страждай і не мордуй країну», – активіст з Волині про президентство Зеленського

Довідково
Голда Меїр – ізраїльська державна діячка. Прем'єр-міністр Ізраїлю з 17 березня 1969 року до 1974 року. Народилася 1898 року у Києві.
Прославилася як один із найжорсткіших керівників країни, яка, не сумніваючись, могла вііддавати накази про знищення ворогів своєї держави.
Операція «Гнів Божий» ізраїльської розвідки «Моссад», проведена у відповідь на теракт на Мюнхенській олімпіаді 1972 року, під час якого було вбито 11 членів олімпійської збірної Ізраїлю.
Її метою операції була ліквідація палестинських терористів з організації «Чорний вересень», причетних до теракту, та членів Організації визволення Палестини (ОВП), які, за даними «Моссаду», були відповідальні за захоплення заручників.
Операцію розпочато восени 1972 року за наказом прем'єр-міністра Ізраїлю Голди Меїр. Тривала вона понад 20 років.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Карантин продовжили до 31 серпня. Україну поділили на зони
Наступна новина «Більше готувалися зустріти Авакова, ніж знешкодити терориста», — ветеран АТО
Останні новини
Схожі новини