«Смотреть всем!» Що варто знати про фільм «Земляни»

«Смотреть всем!» Що варто знати про фільм «Земляни»

Фільм «Земляни», який став знаменитим після того, як прозвучав у вимогах луцького терориста Максима Кривоша, і який на вимогу злочинця назвав президент Володимир Зеленський,  – документальна стрічка 2005 року про проблему експлуатації тварин людьми для одомашнювання, розваг, наукових досліджень або ж для виробництва одягу і їжі. 

Режисер фільму – зоозахисник Шон Монсон. Закадровий текст прочитав Хоакін Фенікс – оскароносний виконавець ролі Джокера у нещодавньому нашумілому фільмі. Продюсерка Меггі К'ю, автор саундтрека Мобі – веган-активісти.

Фільм піднімає теми расизму, сексизму, видової дискримінації та прав тварин, демонструючи кадри, отримані за допомогою прихованої камери із зоомагазинів, «цуценячих ферм», притулків для бездомних тварин, птахофабрик, місць вичинки та продажу шкіри та хутра, спортивних і розважальних заходів і дослідницьких лабораторій.

Ось як прокоментував фільм Хоакін Фенікс:

«З усіх фільмів, над якими я працював, про цей говорять найбільше. Кожен, хто бачив „Землян“, розповідає про нього ще трьом».

 

Думка ще одного активіста в питаннях прав тварин Тома Рігана: «Для тих, хто подивився „Землян“, світ уже ніколи не буде таки як раніше».

Прем'єра «Землян» відбулася на фестивалі Artivist Film Festival в 2005 році, де фільм виграв нагороду в категорії «Найкращий документальний фільм».

Також картина отримала нагороду Бостонського кінофестивалю та кінофестивалю в Сан-Дієго, де премією Humanitarian Award за свою роботу над фільмом був нагороджений Хоакін Фенікс.

Фільм не рекомендують дивитись дітям до 18 років, вагітним жінкам і людям із нестійкою психікою.

Цікаво, що у Вікіпедії у статті про фільм «Земляни» вже є розділ «Теракт у Луцьку».

Нагадаємо, 21 липня в Луцьку невідомий захопив автобус «Берестечко-Краснилівка» із людьми. Поліція оголосила в місті план «Заручник», центр Луцька перекрили, на місце подій прибула бронетехніка та військові. Згодом терорист висунув вимоги через одну зі своїх сторінок у соцмережах.

«Першому» вдалося поспілкуватися із однією із заручниць (лучанка сама вийшла на зв’язок із редакцією) та з чоловіком, який назвався Максимом Плохим.

Стало відомо справжнє ім’я терориста та деталі з його біографії.

До Луцька прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він заявив, що з терористом ведуть переговори, є порозуміння.

Під час перегорів терорист дозволив передати для людей воду.

Пізніше чоловік заявив, що «люди – в поганому стані, є один поранений, а також вагітна жінка і дитина».

Згодом стало відомо, що трьох заручників терорист відпустив.

Президент України Володимир Зеленський виконав вимогу луцького терориста Максима Плохого – записав відеозвернення, де усіх закикав би подивитися фільм «Земляне» 2005 року.

Близько 21:30 терорист Максим Кривош здався силовикам.

Після цього відео зі зверненням президента видалили з його сторінки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцького терориста були спільники, – Аваков
Наступна новина Зеленський розповів, як домовлявся з луцьким терористом
Останні новини
Схожі новини