Причиною смерті породіллі, якій волиняни здавали кров, рідні називають помилки лікарів

Причиною смерті породіллі, якій волиняни здавали кров, рідні називають помилки лікарів

Нагадаємо, жінка поступила з кровотечею у медичний заклад, де 9 лютого народила третю дитину. Після важких пологів вона втратила багато крові, якою з нею поділилися багато небайдужих любомльчан.

На жаль, 12 лютого Юлії не стало. Причиною смерті рідні покійної вважають помилки лікарів.

Подібне в Любомлі трапляється не вперше, тож морозного ранку у дворі мед закладу зібралися люди, аби висловити свої думки про лікування та ставлення до хворих людей, розповісти наболіле за втрату своїх близьких та рідних, які лікувалися в райлікарні.

Подія зацікавила й представників окремих центральних телеканалів України, – пише КОРДОН

«Ми не маємо на меті домогтися закриття лікарні чи відправити когось до в’язниці, — каже Олександр Оніщук, чоловік Юлії.

— Ми просто хочемо, аби у Любомлі медики належно виконували свою роботу, були справжніми фахівцями своєї справи, щоб біда, яка спіткала нашу родину, більше не повторилася ні з ким. Власне, усе це ми й хочемо донести до адміністрації закладу».

Керівники лікарні одразу запросили людей до зали засідань, аби не мерзнути на вулиці. На численні запитання відповідали гендиректор ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель та його заступники Наталія Ліщук і Сергій Ганайлюк.

Нереально переповісти усе мовлене на зібранні, адже нерідко згорьованих родичів переповнювали емоції.

«Чому вагітній жінці, яка поступила з кровотечею, довелося видаляти селезінку? Чому не встановили штучну нирку, коли робити переливання крові, щоб зменшити навантаження на серце? Звідки в дитини взялася гематома, якщо вона з’явилася на світ після кесаревого розтину, відтак, не могла отримати травм, як це трапляється при народженні природним шляхом?

Чому, врешті-решт, коли кровотечу зупинили і начебто все страшне минулося, Юля, яка вже прийшла до тями, померла?» — з цими та іншими питаннями зверталися вони до керівництва медичного закладу.

«Щиро співчуваю рідним і близьким. Ситуація справді неприємна, — зазначив Володимир Дибель. — Персонал закладу зробив усе, що від нього залежало. У цій справі є багато питань, і я теж хотів би почути на них відповідь. Тому давайте дочекаємося висновків судово-медичної експертизи».

Багато претензій висловлювали люди й стосовно якості роботи окремих лікарів, їхнього ставлення до своїх обов’язків, професіоналізму, інших моментів. Щодо цього головний медик Любомльщини пообіцяв, висновки з почутого будуть зроблені, й рішення з цього приводу будуть жорсткими.

На завершення було вирішено дочекатися результатів експертизи, яка завершиться приблизно за десять днів, та організувати ще одне зібрання, на яке запросять лікарів, до яких у присутніх є претензії.

«Доки не дізнаюся правди про причину смерті моєї дружини, нікому не дам спокою, — звернувся насамкінець до гендиректора ТМО Олександр Оніщук.

— Нікому не раджу намагатися сфальсифікувати істину і покривати колег. Не варто, Володимире Юрійовичу, брати гріх своїх підлеглих на себе».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чоловіки обкрадали банківські рахунки через мобільний додаток
Наступна новина У Луцьку – нові смітники за гроші німців. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини