У Луцьку – нові смітники за гроші німців. ВІДЕО

У Луцьку – нові смітники за гроші німців. ВІДЕО

У Луцьку придбають сто двадцять сміттєвих контейнерів для роздільного збору сміття. 

Загалом це – тридцять нових сміттєвих майданчиків, де стоятимуть по чотири контейнери для сортування пластикових пляшок, скла, так званого “мокрого” та “сухого” сміття, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Правда, гроші на закупівлю виділятиме не міська рада, а адміністрація краю німецького міста Ліппе. Все це – у рамках ґрантового проекту “Екологічна дружба понад кордонами”.

Як відомо, з першого січня вступив у дію закон України, згідно з яким всі українці зобов’язані сортувати сміття. Щоправда, наразі не у всіх містян є така можливість. Лише біля окремих будинків є два контейтери – один для звичайного сміття, інший – для пластикових пляшок.

Тому сортують, якщо є така змога, лише на дві фракції. Та і механізму для контролю за його дотриманням, також немає.

Вирішити проблему із роздільним збором сміття допоможе сміттєсортувальна лінія, яка запрацює у Луцьку орієнтовно з початку червня. Вона розміщуватиметься на вулиці Дубнівській. Вже безпосередньо там сміття сортуватимуть на декілька фракцій, а після цього – відвозитимуть на полігон в селі Брище.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Причиною смерті породіллі, якій волиняни здавали кров, рідні називають помилки лікарів
Наступна новина Як вибрати термобілизну?
Останні новини
Схожі новини