«ПриватБанк» продадуть через три роки

«ПриватБанк» продадуть через три роки

Приватизація банку запланована на останній етап реалізації стратегії.

Виконання п'ятирічної стратегії розвитку «ПриватБанку» завершиться його приватизацією в 2021 році. Про це пише FinClub з посиланням на голову наглядової ради банку Енгін Акчакоча.

«Термін дії стратегії – з 2018 року і до самої приватизації банку. Ми вже маємо конкретні цілі на кінець 2018 року, на кінець 2019 року і далі», – сказав він.

Приватизація запланована на останній етап реалізації стратегії.

«Як тільки ринок буде готовий і на банк буде попит. Стратегія вимагає, щоб ми завершили спрямовані на приватизацію зусилля до 2021 року», – заявив Акчакоча.

18 липня 2017 року наглядова рада «Приватбанку» вибрала McKinsey&Company для розробки стратегії ПАТ КБ «Приватбанк».

«Важливо розуміти, що стратегія розроблялася McKinsey&Company спільно з «Приватбанком». Тільки після того, як ми отримаємо підтвердження по стратегії від власника (Міністерства фінансів), ми зможемо надати інструкції банку, щоб він починав працювати відповідно до них», – заявив Акчакоча. 

Вибір компанії McKinsey був умовою продовження співпраці МВФ з Україною.

На його думку, реформувати бізнес-модель такого великого установи – це «справжній виклик».

«Це була вимога МВФ, щоб стратегію готувала незалежна висококваліфікована компанія. Для деяких проектів важливо, щоб вони були розроблені незалежними компаніями, які спеціалізуються саме на цьому. Тоді підготовлена ​​ідея краще сприймається, її простіше втілити», – підкреслив він.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Міністерство фінансів повідомило про завершення четвертого етапу докапіталізації ПАТ КБ «ПриватБанк» шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики на суму 16 млрд грн у обмін на акції банку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Колишній податківець отримав умовний термін за розголошення держтаємниці
Наступна новина «Нафтогаз» відмовився оприлюднювати рішення Стокгольмського арбітражу
Останні новини
Схожі новини