Про що домовлялася делегація українських лісівників, яка працювала в Австрії. ВІДЕО

Про що домовлялася делегація українських лісівників, яка працювала в Австрії. ВІДЕО
Володимир Бондар

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар перебуває цими днями в Австрії.

Який досвід запозичать українські лісівники в австрійських колег і які спільні проекти запланували, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Делегація українських лісівників відвідала Лісовий дослідницький центр у Відні, мала зустрічі в Австрійській лісовій компанії, побувала в лісогосподарських та деревообробних підприємствах Австрії.

Голова Держлісагентства Володимир Бондар та директор австрійського Лісового дослідницького центру Пітер Майер обговорили питання щодо підготовки національної звітності по Рамковій конвенції ООН зі змін клімату.

Австрійські лісівники звертають увагу на те, що у найближчій перспективі матимемо великі проблеми зі станом лісового господарства внаслідок погіршення стану лісів та короїдного всихання. Як виявилось, австрійські ліси також страждають від нашестя короїдів. Відтак, пошкоджена деревина, при перших ознаках, одразу прибирається з лісу і вивозиться у першу чергу. 

У свою чергу, Володимир Бондар також зазначив, що проблема поширення короїдів та масового всихання лісів дуже актуальна для України. Під час зустрічі австрійська сторона презентувала особливості комунікації з громадськістю та досягнення роботи Лісового діалогу.

Вони домоглись за участю більш ніж 85 організацій та відомств узгодити стратегію та план дій на період після 2020 року. Відтак, українські та австрійські лісівники обговорили питання організації подальшої співпраці. Визначили тематику проведення тренінгів та семінарів в Україні для поширення досвіду Австрії у запобіганні наслідків зміни клімату, комунікації з громадськістю.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 21 червня
Наступна новина Біля Світязю влаштували відпочинкову етнозону. ФОТО
Останні новини
Схожі новини