Про що Онуфрій говорив у Луцьку. ФОТО

Про що Онуфрій говорив у Луцьку. ФОТО
Джерело фото: Волинські новини

Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій закликав лучан берегти віру, яку отримали від прадідів і шукати свій особистий Томос. 

Про це Онуфрій розповів 23 жовтня під час урочистого богослужіння з нагоди престольного свята у кафедральному соборі Всіх Святих Землі Волинської, – пише ІА Волинські новини.

«Сьогодні нам слід зберігати ту віру, яку ми маємо. Не треба шукати собі щось особливе і надзвичайне, а треба цінувати те, чим жили наші батьки і діди, прадіди. За ту віру вони боролися не тільки словом, а й часто життя віддавали, і такої віри ми повинні триматися», – звернувся до вірян митрополит Онуфрій.

«Те, що сьогодні нам Томоси якісь обіцяють і ще незрозуміло що… Ми маємо всі свободи і незалежності, адміністративні і церковні, ми самоуправляєма церква. Ми все робимо самі, як вважаємо за потрібне і тримаємо молитовні зв’язки з усіма православними – і в Росії, і в Греції, і в усіх кінцях світу. Ці зв’язки не можна розривати в угоду комусь. Якщо ми розірвемо молитовні зв’язки – ми перестанемо любити один одного і перестанемо бути християнами, то яка ж тоді користь від нашого життя»,- зауважив Онуфрій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як зустрічали Онуфрія у Луцьку

Предстоятель УПЦ МП наголосив на тому, що кожна людина має шукати свій особливий і особистий Томос – свободу від гріха. «Це той Томос, який ми маємо отримати від Бога, а інші Томоси нас не цікавлять. Його ми маємо всі шукати і блаженна та людина, яка знайшла і звільнилася від гріха», - додав митрополит і закликав тримати в серці ту віру, яку люди мають сьогодні і яку одержали від своїх предків.

Зазначимо, Томос – це унікальний церковний документ, указ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко звернувся до Вселенського патріарха (він же – Константинопольська православна церква, у світовому православному суспільстві церква і юрисдикція «першого за честю», першого з настоятелів 14-ти незалежних (автокефальних) помісних церков) про надання автокефалії Українській Церкві. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Боремося і маємо перші результати», - онкохвора лучанка розповіла про хід лікування
Наступна новина У луцькому пологовому вручили ювілейне свідоцтво про народження. ФОТО
Останні новини
Схожі новини