Про шахрайство в ПриватБанку

Про шахрайство в ПриватБанку

НБУ також звернеться до Вищої ради правосуддя з дисциплінарної скаргою на суддю Кізюн, що прийняла відповідне рішення.

Національний банк України подаватиме скаргу на визначення Солом'янського районного суду Києва за позовом Ігоря Коломойського а також звернеться до Вищої ради правосуддя з дисциплінарної скаргою на суддю Кізюн Л.І. Про це повідомляєпрес-служба НБУ.

Суд заборонив Міністерству фінансів, НБУ і ПриватБанку здійснювати будь-які дії відносно колишнього акціонера ПриватБанку, а також залучати українські та міжнародні компанії та обмінюватись даними щодо колишнього акціонера.

«Національний банк вважає подібні протиправні рішення такими, що наносять непоправної шкоди міжнародному іміджу України, створюють безпідставні додаткові витрати для державного бюджету України та підривають фінансову стабільність», – йдеться в повідомленні банку.

Згідно з заявою, заходи можуть зупинити розслідування фінансових зловживань в ПриватБанку, які намагаються виявити осіб, дії яких завдали збитки державі.

Проведення такого аудиту є зобов'язанням України перед МВФ, яке Україна взяла на себе за програмою кредитування. Для його проведення НБУ залучив міжнародну компанію Kroll, яка спеціалізується на фінансових розслідуваннях.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У березні 2018 збираються ввести «картку лучанина»
Наступна новина Позитивна Польща: чотири успішних приклади наших відносин зі складним сусідом
Останні новини
Схожі новини