У Луцьку через проблемний інтернет-клуб мешканці гуртожитку потопають у лайні

У Луцьку через проблемний інтернет-клуб мешканці гуртожитку потопають у лайні

Доведені до відчаю мешканці гуртожитку на проспекті Соборності, 3 у Луцьку в середу, 27 грудня, викликали поліцію, муніципальну варту, чиновників і депутатів, аби вирішити питання доступу до каналізаційних мереж, які спричиняють підтоплення.

Власник підвалу, де розташований інтернет-клуб, кілька років поспіль не дозволяє сусідам оглянути масштаби аварійності і провести ремонт.

Тож сьогодні комунальники спільно з чиновниками та депутатами провели виїзне засідання комісії, під час якого ознайомились з проблемою місцевих мешканців.

Справа в тому, що частину гуртожитку, який був на балансі Волинської обласної клінічної лікарні та медучилища, у 2012 році віддали у у комунальну власність м. Луцька. Тож нині замість студентів та інтернів тут мешкають сім’ї. Тим не менше, вже не перший рік вони потерпають від проблеми, пов’язаної з каналізаційними мережами. Вони знаходяться в аварійному стані і часто спричиняють підтоплення.

Однак, відремонтувати їх – немає змоги, адже за словами мешканців гуртожитку, власник підвалу не допускає нікого до комунікаційних шахт. Мова йде про приміщення, де вже багато років розташований інтернет-клуб.

«Питання в тому, що ці каналізаційні мережі аварійні і їх треба ремонтувати. Але власник цього інтернет-клубу роками не пускає нас подивитися хоча б на стан тих мереж, які йдуть під його підлогою», - розповів місцевий мешканець Андрій.

Депутатів та чиновників провели до підвалу, де показали їм масштаби підтоплення і саме проблему – відсутність доступу до аварійних каналізаційних мереж.

«Ми так і не змогли пересвідчитися в тому, в якому стані є ці мережі, бо доступу до них так і немає. В будь-якому випадку вони потребують ремонту чи реконструкції», - зауважив депутат Луцької міської ради Андрій Козюра.

Власник підвалу таки приїхав на зустріч. Проте, Володимир Черняк відмовився відчинити двері до приміщення інтернет-клубу, пославшись на те, що він роками здає його в оренду і тому у нього немає ключів. За його словами, наразі власник закладу відсутній.

Тим не менше, він зауважив, що не бачить логіки в тому, аби пускати людей до каналізаційних мереж. Мовляв, він готовий сприяти вирішенню цієї проблеми, але лише в тому випадку, якщо за це візьмуться професіонали.

«Ці каналізаційні мережі немає чого ремонтувати – їх треба повністю перекладати. Повірте, я як ніхто в цьому зацікавлений, оскільки мене першим буде підтоплювати. Але тут треба конструктивний і комплексний підхід. Ми восени спілкувались з головою асоціації ОСББ і спеціалістами, які дійшли висновків, що дані мережі… треба проводити їх повну реконструкцію. А те, що роблять місцеві мешканці – це не логічно», - заявив власник підвалу Володимир Черняк.

Натомість, люди почали нарікати на власника приміщення, мовляв він не дає елементарного доступу до мереж, аби можна було оглянути та оцінити масштаби проблеми.

Зрештою, мешканці гуртожитку, депутати та чиновники вирішили підняти архівні документи планування будинку, проаналізувати можливість реконструкції каналізаційних мереж і розробити проект реконструкції, який усуне проблему з підтопленням та просіданням всього будинку.

Більшістю голосів учасники виїзного засідання підтримали цю пропозицію і вирішили вже найближчим часом взятись за розробку нового проекту.

Тож, каналізаційні мережі будуть реконструювати. В свою чергу, заступник міського голови Костянтин Петрочук зауважив, що проект мешканці та члени ОСББ зможуть розробити і отримають на це підтримку з міського бюджету. У Луцьку влада сприяє проведенню таких заходів, надаючи фінансову підтримку в обсязі 70% вартості проекту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рожищанин заборгував дітям понад 200 тисяч гривень аліментів
Наступна новина Україна доставила полонених на обмін в автобусах, бойовики везуть українців в автозаках. ФОТО
Останні новини
Схожі новини