Проти «наркотичних» ініціатив МОЗ виступили громадські організації та Генпрокуратура

Проти «наркотичних» ініціатив МОЗ виступили громадські організації та Генпрокуратура

Громадськість протестує проти планів чиновників МОЗ легалізувати зберігання великих доз наркотиків, яких достатньо для роздрібної торгівлі.

До мене продовжують надходити звернення від громадських організацій з усієї України з вимогою не допустити внесення МОЗом до наказу N188 змін, які грають на руку наркомафії.

Громадські організації звертають увагу на те, що головними наркодилерами на низовому рівні є самі наркомани. За рік кожен з них "присаджує" на наркотики ще 5-6 молодих людей, а за деякими даними і 10-15 чоловік. Наркоманія зростає шаленими темпами, внаслідок чого, за даними дослідження інституту Горшеніна, вже кожна десята сім'я в Україні стикнулася з проблемою наркотиків.

Якщо ж дозволити дрібним наркодилерам носити з собою обсяги наркотиків, яких достатньо для роздрібної торгівлі, це матиме непередбачувані наслідки. Скільки тоді один наркоман затягне нових жертв щорічно? 20, 30, 50?

І що тепер: якщо біля школи хтось побачить наркомана з героїном чи "ширкою", його не зможуть навіть затримати? І більше того, у випадку затримання він зможе подати на поліцію до суду?

Сьогодні відбувається дивна ситуація, як у задзеркаллі. Зазвичай, громадськість вимагає від держави лібералізації та послаблень у певних галузях, але наразі все з точністю до навпаки – МОЗ активно нав'язує суспільству легалізацію наркотиків.

Можливо, нова команда "реформаторів" вважає, що збільшення легальних норм зберігання героїну, кокаїну чи опію покращить здоров'я громадян та збільшить їм тривалість якісного і гідного життя?

Я вірю, що спільними зусиллями ми зможемо зупинити МОЗ та відстояти своє право на вільне та гідне життя без наркотиків.

Наразі триває збір підписів під депутатським запитом до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою вжити всіх заходів для недопущення внесення змін до наказу N188, вже понад 20 депутатів з різних фракцій підтримали мій протест.

Мої колеги також намагаються відстояти право українців на життя без наркотиків – депутат Андрій Немировський звернувся з відповідним депутатським зверненням до Генеральної прокурори.

У відповіді Генпрокуратури зазначено, що запропоновані МОЗом розміри зберігання наркотиків не узгоджуються з тими, що розраховані на підставі наявної міжнародної практики, яка базується на визначеній добовій дозі за даними Міжнародного комітету з контролю за наркотиками ООН. Генпрокуратура не підтримує зміни, запропоновані МОЗ.

Отже, перед нами – звичайна недолуга спроба, прикриваючись знову таки, заклинаннями про "реформи", обманним шляхом протягнути рішення в інтересах наркомафії. Але ми цього не допустимо.

Закликаю всіх громадян висловити свій протест проти їхніх ініціатив, які сприятимуть поширенню наркоманії в Україні.

Ольга Богомолець Народний депутат України


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відео дня: перед пограбуванням церкви в Тернополі злодій тричі хрестився
Наступна новина Україна вичерпала 6 квот на безмитний експорт агропродукції до ЄС
Останні новини
Схожі новини