Проїзд у маршрутках може подорожчати до 6 гривень: у Луцьку відбулись громадські обговорення

Проїзд у маршрутках може подорожчати до 6 гривень: у Луцьку відбулись громадські обговорення
Джерело фото: ІА Волинські Новини

У Луцькій міській раді відбулись громадські обговорення щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках до 6 гривень для дорослих і 3 гривень для дітей.

Обговорення відбулись з 15:00 до 16:30 у четвер, 18 квітня, у ЦНАПі. На них прийшли перевізники, члени організації «Захист дітей війни», кілька депутатів міської ради. Загалом - близько 30 людей.

В.о. директора департаменту економічної політики міської ради Костянтин Патракеєв розповів, що проект рішення про підвищення вартості проїзду у маршрутках опублікували в газеті «Луцький замок» майже два місяці тому.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «What a Fuck? Ну скільки ж можна?» – луцька ведуча про подорожчання проїзду в маршрутках

«За цей час надійшла тільки одна пропозиція - від АТП #1 - підняти вартість проїзду до 7 гривень після 19:00», - зауважив чиновник.

З його слів, в діючому тарифі передбачена вартість пального 23 гривні, а зараз дизпаливо коштує вже 26 гривень. Також тарифом передбачена зарплата водіїв на рівні 4173 гривні, перевізники в середньому платять 7760 гривень, але й така зарплата не влаштовує водіїв і вони звільняються.

«Зважаючи на це, новий розрахунковий тариф - 5 гривень 70 копійок», - сказав Костянтин Патракеєв.

Натомість директор АТП 10701 Сергій Дьомін зауважив, що і шість гривень не влаштовують перевізників, бо вартість пального може вирости вже за кілька місяців.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На які маршрутки лучани скаржаться найчастіше. ПЕРЕЛІК

«Так було минулого року, коли підняли тариф до 5 гривень. Вже за два місяці перевізники почали працювати у збиток», - зазначив підприємець.

Проект рішення про зміну тарифу ще повинен затвердити Антимонопольний та міський виконавчий комітет.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині з'явиться ще один «Епіцентр»
Наступна новина Центр Луцька прикрашають до Великодня. Встановили арки, які будуть світитися ввечері
Останні новини
Схожі новини