Прозоро та з вигодою для клієнта: волинські ріелтори встановили нові правила гри

Прозоро та з вигодою для клієнта: волинські ріелтори встановили нові правила гри

Продаючи квартиру чи будинок, все більше їх власників вдаються до послуг агентств з нерухомості, адже це – зручно, швидко та вигідно. Щоправда «мода» на ріелторів в Україні лише з’являється, як і поступово руйнується стереотип, що ріелтор – це людина, яка хоче обдурити та продати майно за безцінь.

«Насправді прийти до ріелтора – не страшно. У Луцьку є одне-два агентства нерухомості, «завдяки» яким усі, хто працює у сфері нерухомості, отримали негативний імідж. Це категорія людей, які діють нечесно, хитрять, провокуючи неприємні відгуки про інших ріелторів…

Нещодавно бачив в інтернеті оголошення, що агентство продає квартиру у Луцьку за 8 тисяч доларів. Ну це нереальна ціна. Єдина умова для покупців – вони можуть її оглянути за 390 гривень. Я не виключаю можливості, що ту квартиру навіть покажуть для потенційних покупців…

Це «замануха» чистої води. Якби обумовили одразу, що, приміром стартова ціна квартири 8 тисяч доларів, тоді так – я згідний, що придбає той, хто запропонує більшу ціну», – каже директор «ВМБ Нерухомість» Ростислав Ганейчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «... і про каву також» із директором «ВМБ нерухомість» Ростиславом Ганейчуком. ВІДЕО

Аби уникнути негативних відгуків та довести, що сучасні агенції з нерухомості працюють чесно, прозоро та з найбільшою вигодою для клієнта, провідні ріелтори Волині, а їх аж 82, об’єдналися у регіональну спілку.

У листопаді 2017-го року відбувся II Форум ріелторів Волині, де було розроблено та підписано єдині правила роботи на ринку нерухомості та партнерської співпраці, в тому числі спільна система продажу нерухомості, перейнята у США.

Крім того, «ВМБ Нерухомість» – одне з перших агентств на Волині, яке приєдналося до Асоціації спеціалістів з нерухомості України (АСНУ).

«В Україні, на жаль, діяльність ріелторів не регулюються законодавчо, як, приміром, в Канаді чи в США, де ведеться нормальна співпраця між ріелторами і ринок нерухомості є прозорим. Ми лише стаємо на цей шлях і першим кроком для нас став вступ до АСНУ», – наголошує бізнес-партнер Ростислава Ганейчука, ще один директор «ВМБ Нерухомість» Віктор Шишиць.

ЯКИЙ ВІН – ІДЕАЛЬНИЙ РІЕЛТОР?

«Є стереотипне сприйняття ріелтора, яке, на жаль, швидше негативне. Розуміємо, що це сприйняття не є безпідставним, але в останні 5-7 років відбуваються неймовірні зміни. Серед ріелторів, членів луцької спільноти, є власний Кодекс етики та комісія, яка стежить за його виконанням.

Між собою агентства нерухомості працюють швидше як партнери, а не як конкуренти, ми ділимось комісійними, їздимо на об’єкти один одного, приводимо клієнтів…», – розповіла ріелтор «ВМБ Нерухомість» Поліна Бушуєва

«Професія ріелтора – багатогранна. Це і будівельник, і оцінювач, і юрист, і психолог, але в першу чергу – це продавець нерухомості. Ідеальний ріелтор – той, який працює від імені власника нерухомості, тобто того, хто хоче її продати. Покупцям легше, адже інтернет є у кожного. Взагалі з розвитком інформаційних технологій процес придбання нерухомості спростився, а от процес продажу, навпаки, став складнішим», - наголошує Віктор Шишиць.

«Тепер, щоб продати квартиру чи будинок, не достатньо просто подати оголошення на ОЛХ, як це було раніше. Тому, щоб допомогти власнику вигідно продати його об’єкт на падаючому ринку, треба бути справжнім професіоналом», - переконує ріелтор Поліна Бушуєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно продати нерухомість у Луцьку*

За її словами, якщо з’являється новий об’єкт нерухомості для продажу, то ріелтори, які входять до спілки, влаштовують так званий «день відкритих дверей»: спеціалісти різних агентств нерухомості збираються разом, що корисно насамперед для власника об’єкту, бо він може почути думки різних експертів щодо підготовки об’єкту до продажу та орієнтовного цінового діапазону.

«Система партнерських продажів (СПП) вже давно зарекомендувала себе як ефективна. Навіть, якщо у сфері нерухомості буде «бум», то все одно ріелтори не повернуться до старої схеми працювати самі на себе», – вважає директор «ВМБ Нерухомість» Ростислав Ганейчук.

Виходить, що нерухомість продає не лише те агентство, до якого звернувся її власник, а й ріелтори з інших компаній, що, зрозуміло, збільшує шанси вигідного продажу в рази. Ви звертаєтесь за послугою в одне агентство, а продає Ваш об’єкт уся ріелторська спільнота Луцька.

ТО ЯК ВИГІДНО ПРОДАТИ НЕРУХОМІСТЬ?

Перш ніж виставити об’єкт на продаж, спеціаліст разом із власником виїжджають на огляд. Ріелтор дає рекомендації про те, як правильно підготувати нерухомість до продажу або оренди мінімальними витратами.

«Іноді достатньо відкрити, наприклад, штори, прибрати особисті речі або ж просто закрити кришку унітазу, щоб майбутні покупці вподобали це житло та змогли його «приміряти на себе», – каже директор «ВМБ Нерухомість» Ростислав Ганейчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технологія продажу від «ВМБ нерухомість»: як продавати в мінімальний термін за максимальною ціною 

Експерти з продажу нерухомості кажуть, що часто бувають випадки, коли власники психологічно не готові до реальної ціни продажу, яку озвучують ріелтори.

«Ринкова вартість квартири 20 тисяч, а власник хоче продати її за 40, - доволі поширена ситуація. Ми доводимо йому не просто на словах, що його ціна завищена, а показуємо, скільки коштують подібні квартири, яку пропозицію диктує ринок нерухомості сьогодні… Бо правильно визначена ціна – це 50, а може й більше, відсотків успішного продажу», – каже ріелтор Поліна Бушуєва.

Якщо Ви хочете вигідно продати, здати в оренду, придбати чи орендувати нерухомість, звертайтесь до професіоналів з агенстства «ВМБ Нерухомість».

Адреса: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 22б.

Тел: 050 135 2539 

        096 135 25 39

Фото – Роман Домбровський 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин зірвав джекпот державної лотереї
Наступна новина Зимове харчування: як харчуватися взимку смачно і корисно
Останні новини
Схожі новини