Заява Московського патріархату про «відкликання томосу» неправдива і маніпулятивна, – ПЦУ

Заява Московського патріархату  про «відкликання томосу» неправдива і маніпулятивна, – ПЦУ
Фото ілюстративне

В Українській православній церкві заявили, що для відкликання томосу немає жодних підстав.

У ПЦУ зазначили, що немає підстав говорити про принципову неможливість визнання помісної Української православної церкви з боку інших православних церков,  – пише Українська правда з посиланням на прес-службу ПЦУ.

Нагадаємо, священний Синод УПЦ МП на засіданні 3 квітня закликав Варфоломія  відкликати томос про надання автокефалії Православній церкві України.

«Те, що сприйняття рішення надати Православній церкві України патріарший та синодальний томос про автокефалію в повній мірі ще не відбулося, аж ніяк не означає, що цього не станеться взагалі», - йдеться у повідомленні.

Читати також: Жінки без хусток і відспівування католиків: ПЦУ змінить правила для вірян

«Очікувати цілковитої рецепції лише через 3 місяці після проголошення томосу дещо недоречно. Тим більше робити це представникам Російської православної церкви, яка сама очікувала на своє визнання 141 рік (1692 місяці!)», - наголосили в Українській православній церкві.

Також у ПЦУ зауважили, що намагання називати історичну та канонічну аргументацію рішень Константинопольської Церкви «безпідставною, штучною, надуманою та такою, що суперечить церковним канонам» є необґрунтованим, бо УПЦ МП не наводить ніяких аргументів щодо цього звернення, окрім епітетів.

Читати також: Лучанин розмалював церкву ПЦУ сатанинськими знаками. Замовлення дали з Росії

«Церковну єдність порушує той, хто в односторонньому порядку розриває Євхаристійне спілкування з не догматичних причин. Саме це зробила РПЦ та її українська митрополія», - нагадали у ПЦУ.

«Для відкликання патріаршого та синодального томосу про автокефалію Православної церкви України немає жодних підстав, як би цього не прагнули у Кремлі і не ретранслював такі думки Московський патріархат в Україні», - наголосили у прес-службі церкви.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Будувати в Україні стало дорожче: ціни зросли майже на 14%
Наступна новина У Луцьку зводитимуть новий житловий комплекс з 9 багатоповерхівок
Останні новини
Схожі новини