Путін заявив, що готовий зустрітися із Зеленським у Москві

Путін заявив, що готовий зустрітися із Зеленським у Москві

Президент Росії Володимир Путін заявив про готовність зустрітися із президентом України Володимиром Зеленським у Москві в будь-який час.

Про це він заявив на брифінгу під час зустрічі з Олександром Лукашенком, повідомляє ВВС.

Путін зазначив, що керівництво України здійснило «дуже багато кроків, які руйнують українсько-російські відносини», зокрема через ставлення до Російської православної церкви, російської мови і російськомовних в Україні.

«Якщо він (Зеленський, – ред.) хоче почати відновлення цих відносин, ми будемо це тільки вітати. Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, тоді в першу чергу керівництво України має зустрічатися з керівниками республік «ЛНР» та «ДНР», а вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, якою в цьому випадку є Росія», – зазначив Путін.

«Якщо мова йде про розвиток двосторонніх відносин – будь ласка, ми приймемо президента України в Москві у будь-який зручний для нього час», – додав керівник Росії.

20 квітня у телезверненні Володимир Зеленський закликав Росію припинити ескалацію і запросив президента РФ зустрітися на Донбасі.

За його словами, 19 квітня під час зустрічі радників країн нормандської четвірки (Україна, Росія, Франція та Німеччина), де йшлося про повне припинення вогню на Донбасі, Росія відмовилася підтримати спільну заяву.

Зеленський додав, що Україна не хоче війни, але готова себе захищати. Також він подякував за підтримку міжнародним партнерам і закликав Росію припинити ескалацію.

22 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що російські війська завершать навчання в Південному та Західному військових округах, розташованих поблизу українського кордону.

За його словами, російські військові почнуть повертатися на місця постійної дислокації вже 23 квітня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сезон кліщів на Волині: як з ними борються, де перевірити, чи не заразні вони
Наступна новина У Луцьку – пожежа біля ЛНТУ. У вогні постраждали 5 автомобілів
Останні новини
Схожі новини