Путін зізнався, чого від України хоче Росія

Путін зізнався, чого від України хоче Росія

Для Росії «важливо», щоб на території України, на думку російського президента Володимира Путіна, не з'являлися системи протиракетної оборони (ПРО) – відсутність таких систем дуже важлива для Росії, підкреслив Путін.

Про це російський президент розповів в інтерв'ю австрійському телеканалу ORF напередодні свого візиту до Австрії, – пише Сьогодні

Так, Путін заявив, що він хотів би бачити Україну в статусі нейтральної країни – щоб Київ не розгорнув, наприклад, системи ПРО, які були б здатні збивати російські ракети, що несуть ядерні заряди.

Читати також: Президент Білорусі назвав Путіна «пєтухом». 

Таку потенційну загрозу російському ядерному потенціалу, яка стане дійсною, тільки якщо РФ вирішить завдати по якій-небудь європейській країні ядерний удар, президент Росії назвав досить суттєвою.

«Для нас, для Росії, цей (нейтральний статус України – Ред.) важливий з тієї точки зору, щоб на території України не з'явилися якісь військові об'єкти, які загрожували б нашій безпеці. Наприклад, нові комплекси протиракетної оборони, які б намагалися купірувати наш ядерний потенціал. Так, для нас це важливо, я не приховую», – зазначив Путін.

Читати також: Трамп і Путін підкреслили важливість обмеження гонки озброєнь


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьких дівчат запрошують відвідати Hollywood безкоштовно!
Наступна новина Розповіли, чому не працює басейн при дитячій поліклініці у Луцьку
Останні новини
Схожі новини