Розповіли, чому не працює басейн при дитячій поліклініці у Луцьку

Розповіли, чому не працює басейн при дитячій поліклініці у Луцьку

На базі комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» діє басейн, відвідувати який можуть діти від одного року. Однак лучани скаржаться, що діти не можуть ходити на плавання, оскільки заклад тимчасово закрили.

Мешканка міста Юлія Бутакова розповіла «Першому», що коли зібралась з дитиною на плавання, басейн закрили. Тож побувати там вдалось лише один раз. 24 травня жінка взяла участь у зібранні матерів щодо цього. Наступного дня лучанки подали колективне звернення до місцевої влади.  

«Ми збиралися з мамочками, збирали підписи, писали клопотання депутату Яручику і у відділ управління охорони здоров'я. Нам відмовили, певно, і не піднявши це питання», - розповідає Бутакова. З управління їм надійшла відповідь, що до нового опалювального сезону басейн працювати не буде.

Басейн у Луцькій міській дитячій поліклініці

«Я звернення подав, як тільки вони мені його подали, але ще відповіді не отримав від Григорія Пустовіта (ред. – в.о. Луцького міського голови). Я думаю, що тут відповідь буде аналогічна, що нічого не буде. Якщо є така потреба в лучан, то хотілось би, щоб дітки мали де купатись. Але ще треба глянути технічну сторону, я хочу отримати цю інформацію від міської ради. Якщо немає технічної змоги, то тоді лучани мають зрозуміти», – повідомив депутат Микола Яручик.

Матері кажуть, що поки що не прилаштували своїх дітей в інші басейни, оскільки для цього треба зробити відповідні довідки-дозволи. До того ж, треба час, аби підшукати заклад, де влаштовували б ціни на послуги.

«Тут ціна 40 гривень за одне відвідування. А так десь, наскільки я цікавилась, то до 1000 гривень на місяць. Про «Sport Life» мовчу, там потрібний абонемент на рік брати мені і дитині, оскільки ще синулька маленький», - ділиться Юлія Бутакова.

Натомість на інформаційний запит журналістів у Луцькій міські раді відповіли, що утримувати влітку басейн економічно невигідно, оскільки влітку багато дітей перебуває в таборах. 

«Для функцiонування та безперебiйної роботи лiкувального басейну ємнiстю 50 метрів кубічних щомiсячнi витрати на енергоносiї та дезiнфекцiю становлять 50 000 - 60 000 гривень. Для економiчно рацiонального використання затрат на утримання басейну необхiдно, щоб басейн вiдвiдували 55-60 дiтей щодня. Згiдно зі статистичним облiком вiдвiдувань, басейн в середньому вiдвiдує 10-15 дiтей протягом робочого дня (за двi змiни). Протягом березня - травня 2018 року басейн був недостатньо завантажений», - йдеться у документі.

Крім того, у відповіді зазначили, що на літній період у басейні планують провести ремонтні роботи. Зокрема замінити пісок у фільтрах, повністю замінити воду в чаші басейну, дезінфікувати душові кабінки і роздягальні. Також поінформували, що Луцька міська рада не володiє iнформацiєю щодо альтернативних варіантів користування послугами басейну.

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Путін зізнався, чого від України хоче Росія
Наступна новина Вперше в Луцьку - фестиваль повітряних куль
Останні новини
Схожі новини