Рада підтримала ініціативу Гузя щодо присвоєння Коновальцю звання Героя України

Рада підтримала ініціативу Гузя щодо присвоєння Коновальцю звання Героя України

Сьогодні, 5 березня, Верховна Рада України підтримала ініціативу народного депутата Ігоря Гузя щодо присвоєння високого звання – Герой України – видатному політичному та військовому діячу України Євгену Коновальцю. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Гузь звернувся до президента України Володимира Зеленського із депутатським запитом про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена Держави (посмертно) учасникові українських національно-визвольних змагань Євгену Коновальцю. 

246 депутатів проголосували «за» і скерували депутатський запит президенту Зеленському для остаточного прийняття рішення.

Довідка: Євген Коновалець – полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, член Стрілецької Ради, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів (1927), перший голова ОУН (з 1929), один із ідеологів українського націоналізму.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні хочуть дозволити подвійне громадянство з країнами ЄС
Наступна новина Помер завідувач відділення анестезіології Луцького пологового будинку
Останні новини
Схожі новини