Рахунки українців переходять на новий стандарт. Що зміниться для клієнтів банків?

Рахунки українців переходять на новий стандарт. Що зміниться для клієнтів банків?
Фото ілюстративне

В Україні з 5 серпня впровадили міжнародний номер банківського рахунку – IBAN. Експерти розповіли, чи зміниться щось у зв’язку з цим для волинян, які користуються банківськими послугами, чи потрібно відкривати нові рахунки та змінювати старі картки на нові. 

Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

Останні декілька днів і навіть у вихідні підприємці телефонують кожен у банки, аби дізнатися, що ж потрібно зробити, щоб їхній номер рахунку відповідав усім вимогам і щоб не було проблем з міжнародними переказами. 

«Підприємці, уже знаючи, яка може бути ситуація, звертаються до банку, банк видає їм довідку (до речі, вже місяць видаємо такі довідки), де прописаний їхній поточний рахунок, який був згідно з діючою аналітикою до 5 серпня, і вже зараз у форматі IBAN», – розповіла керівниця підрозділу відділення банку Оксана Гнатюк

Згідно з нововведенням «айбаном» повинні користуватися усі українці від 5 серпня. За словами Оксани Гнатюк, це єдиний уніфікований номер рахунку по цілій Європі. Він обов'язково має містити 29 букв і цифр та розпочинається з коду країни. У нашому випадку – «ua».

Раніше у кожного банку цей рахунок був інший, знаків могло бути від чотирьох до 15-ти. Крім нього, потрібно було вписувати МФО – код банку. Тепер він уже не потрібен і є одразу в номері рахунку.  

Фахівці переконують, що запровадження «айбану» – це суттєві переваги. 

«Щоб гармонізувати наші рахунки в Україні і за кордоном, щоб пришвидшити перекази наших клієнтів, щоб уникнути помилок, бо все одно МФО банку – це теж є зайвий реквізит», – розповіла Оксана Гнатюк.

З 5 серпня до 31 жовтня – перехідний період, можна при закордонних переказах користуватися новим рахунком і старим, але вже з 1 листопада тільки тим, що відповідає стандарту «айбан».

Аби дізнатися новий рахунок, достатньо просто прийти в банк та взяти виписку з новими реквізитами. Це безкоштовно. 

«Не потрібно нічого переоформляти, перепідписувати  і чекати, в разі виникнення питання телефонуйте на гарячі лінії банку», – запевнила Оксана Гнатюк. 

У банках кажуть, що протягом останнього місяця  нові рахунки дізналися чимало підприємців.  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вийшов тизер фільму «Я, Ніна», який знімає оператор з Луцька
Наступна новина 13-річний волинянин став чемпіоном світу з ММА
Останні новини
Схожі новини