Рейтинг голів ОДА: Гунчик із Савченком розділили 9-те місце

Рейтинг голів ОДА: Гунчик із Савченком розділили 9-те місце

З’явився рейтинг голів облдержадміністрацій за перший квартал 2018 року. Оскільки Олександр Савченко став головою Волинської ОДА 23 березня, то у списку його прізвище значиться поряд із прізвищем його попередника – Володимира Гунчика

Оцінювало роботу губернаторів видання Деловая столица.

Екс-голова Волинської ОДА Володимир Гунчик та нинішній її очільник Олександр Савченко розділили у рейтингу 9-те місце.

Як ідеться у публікації, Володимир Гунчик залишив різний спадок Олександрові Савченку, в якому хорошого трохи більше, ніж поганого.

«Якщо говорити про хороше, то в першу чергу слід згадати третє місце області за новобудовами. Загальна площа прийнятих в експлуатацію квартир у першому кварталі становить 84 кв. м на 1000 жителів. Це майже удвічі більше за середньоукраїнський показник. За цим критерієм Волинь поступається тільки традиційним лідерам: Київській області і Києву, з якими іншим регіонам конкурувати важко», - ідеться у повідомленні. 

Якщо на Київщині і в Києві прийом нового житла в січні-березні характеризувався спадом - відповідно на 16,4 і на 7,2% у порівнянні з першим кварталом 2017 року, то на Волині спостерігався суттєвий ріст – на 22,2%.

Також Волинь потрапила у шістку лідерів за обсягом освоєних капітальних інвестицій на душу населення. 

«Можливо, це посприяє збільшенню кількості робочих місць. Проблема зайнятості стоїть в області дуже серйозно. Волинь разом із Рівненською і Кіровоградською областями має найвищий по Україні рівень безробіття населення працездатного віку - 12,6%, що більш ніж на чверть перевищує середньоукраїнський рівень (9,9%). У цьому році починають спостерігатися позитивні зрушення. За динамікою кількості штатних працівників Волинь вийшла на друге місце після Києва, показавши у першому кварталі ріст на 3,3%, а за результатами січня-квітня - на 3,4%, тоді як у середньому по Україні зафіксоване скорочення на 0,1%», - зазначають автори рейтингу.

Серед негативів області, окрім високого безробіття, відзначили потрапляння Волині у п’ятірку регіонів із найвищою смертність немовлят і найнижчими темпами росту роздрібної торгівлі.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький нардеп розповів, чому підтримає зміни законів щодо «євроблях»
Наступна новина Жителі прикордоння у парламенті: спростіть нам доступ до паїв!
Останні новини
Схожі новини