Петро Порошенко представив нового очільника Волині. ФОТО

Петро Порошенко представив нового очільника Волині. ФОТО

Петро Порошенко уже прибув до Луцька, – про це з Волинської ОДА повідомляє журналіст Першого. Щоправда поки він не вийшов зустрітися до тих, хто вже чекає гаранта у сесійному залі. 

Читати також: Волинь - в очікуванні Порошенка. ФОТО

Як повідомляє власкор, Порошенко приїхав ще за 15 хв до запланованого часу. Поблизу ОДА дуже багато охорони, рамки і огляд присутніх з металодетекторами. В овальній залі багато люду, присутніх пускають лише за запрошеннями. Інших нікого не пускають.

Присутні керівники районів, міст, начальники структурних підрозділів ОДА і депутати обласної ради. 

Свою зустріч Петро Порошенко розпочав із вітання до волинян, після чого відразу ж почав розповідати про болісне падіння економіки України і політичну кризу.

Так, за його словами, 3,6% ВВП наша країна втратила через анексію Криму і Донбасу. Окрім цього економіка втратила 80% нафтових родовищ з чорноморського шельфу, чверть товарного експорту зникло. На окупованій території у банків залишилось понад 5 млрд дол. Більше 11 тисяч українців офіційно потраждало в зоні АТО.

Найціннішими втратами Порошенко називає наших військових. «2831 загинуло і майже 10 тисяч цивільних - це найцінніщі втрати», – каже гарант.

Опісля Президент запевнив, що Україна має вийти на 5,6% зростання ВВП. За його словами, це цілком можливо. Відтак, на українців очікує зростання мінімальної заробітньої плати до 4000 тисяч гривень, а середня зарплатня – має сягнути 10000 гривень.

Петро Порошенко розповів і про те, що у країні провели пенсійну реформу, тому є можливість перевести зарплати з конвертів в офіційну площину. 

«Бюджетні гроші мають працювати на розвиток громади, а не лежати на депозитах», – заявив він. 

Наголосив Президент України і на тому, що для держави питання стану доріг було проклятим. І його ніяк не вдавалося зрушити з мертвої точки.

«Дивним чином з’явилися мільярди гривень на будівництво доріг, – сказав Порошенко. – Усе завдяки проведенню митного експерименту».

Не оминув увагою Порошенко і питання безвізового режиму. 

«Я не хожу в рожевих окулярах, але безвіз ми отримали. Сьогодні у Борисполі підписали угоду з «Райнейр». Перші три тижні запуску на 10 напрямків з Києва і 5 –  зі Львова. Мене просили не казати, але вартість квитків у Європу буде коштувати 10 євро, але перші 25 квитків на літак вартуватимуть 20 євро. Загалом - не більше 40 євро. Це стимулює чесну конкуренцію», – запевнив Президент. 

Наголосив Президент і на тому, що наразі українські Збройні Сили вважаються найкращою у світі армією.

«Коли я став президентом – армії не було взагалі, – каже Порошенко. – Ми за 3 роки зробили неможливе».

Наголосив гарант держави і на тому, що наразі завершується судова реформа. Тож у нас попереду не менш амбітні завдання. 

Не оминув увагою Президент і питання Надії Савченко.

Опісля Порошенко подякував за роботу Володимир Гунчику. Повідомив, що екс-губернатору Волині запропонували нову посаду і він погодився. Тому прийняли рішення про призначення Савченка, якого Поршенко знає вже давно. 

Читати також: Хто такий новий голова Волинської ОДА Олександр Савченко. ФОТО

Також Порошенко вже нового очільника області попросив у першу чергу розібратись з проблемою бурштину. Для цього слід просити підтримки у силовиків, депутатів міської та обласної рад. 

«Тож дуже прошу підтримати Олександра Ілліча. Він високодосвідчений і висококваліфікований управлінець», – запевнив Президент. 

Після цього у залі зачитали указ про призначення нового голови ОДА, а президент побажав новопризначеному губернатору успіхів у подальшій роботі. 

Своєю чергою, Олександр Савченко подякував за те, що йому довірили таке завдання. 

«Я обіцяю стати для вас своїм», – підсумував Савченко. 

Онлайн-трансляцію заходу повністю на своїй сторінці у Facebook вів директор Департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка. 

 

Так і не інакше!

Posted by Myrka Ivan on Friday, 23 March 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У PremierCity фільми дивляться підопічні терцентру
Наступна новина В Одесі застрелився молодий хлопець
Останні новини
Схожі новини