Рейтинг репутації брендів – 2018: Apple та Google втратили позиції

Рейтинг репутації брендів – 2018: Apple та Google втратили позиції

У щорічному корпоративному рейтингу брендів компанії Apple та Google втратили свої позиції, а онлайн-ритейлер Amazon третій рік поспіль займає перше місце.

Про це повідомляє Reuters із посланням на опитування Reputation Quotient, яке проводить Harris Poll, – пише Mind

Виробник iPhone, компанія Apple, спустилася з 5-го місця на 29-те, а Google – з 8-го на 28-ме. Зазначається, що лише два роки тому, у 2016-му, компанія Тома Кука посідала почесне друге місце.

Опитування Reputation Quotient, яке проводиться з 1999 року, цього разу врахувало думку 25 800 американців щодо репутації найвідоміших корпоративних брендів.

Генеральний директор компанії Harris Poll Джон Герзема пояснив, що ймовірною причиною втрати позицій Apple та Google стало те, що вони не представили настільки багато популярних продуктів, як у минулі роки.

«Ми поки що не бачимо безпілотних авто. Ми не бачимо всіх тих речей, пов’язаних із штучним інтелектом, якими вони займаються», – сказав Герзема.

Між тим компанія Amazon впевнено утримує лідерство в рейтингу протягом 5 років, за виключенням 2015 року, коли бренд спустився на друге місце.

Tesla Ілона Маска піднялася з 9-го на 3-тє місце після відправки ним автомобіля в космос.

Репутація Facebook також покращилася в дослідженні 2018 року, незважаючи на те, що соціальна мережа стала об'єктом розслідування в США щодо ролі соціальних медіа в зусиллях Росії вплинути на президентські вибори. Цього разу компанія Марка Цукерберга посіла 38-ме місце в рейтингу.

Останнє місце посідає японська компанія з виробництва автозапчастин Takata, чиї несправні подушки безпеки спричинили 22 смерті та сотні травм, що призвело до банкрутства компанії. 

До десятки найпопулярніших брендів увійшли:

  1. Amazon.com
  2. Wegmans Food Markets Inc
  3. Tesla Motors
  4. Chick-fil-A
  5. The Walt Disney Co
  6. HEB Grocery Company LP
  7. United Parcel Service Inc
  8. Publix Super Markets
  9. Patagonia Inc
  10. Aldi Inc

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький фотограф показав наслідки людської наруги над містом. ФОТО
Наступна новина На Волині помер чоловік, який вистрілив собі в голову
Останні новини
Схожі новини